ΗΠΑ: Το Fox «καρατόμησε» τον αγαπημένο παρουσιαστή του Τραμπ λόγω σεξουαλικού σκανδάλου - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Το Fox «καρατόμησε» τον αγαπημένο παρουσιαστή του Τραμπ λόγω σεξουαλικού σκανδάλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αμερικανικό δίκτυο Fox News αποφάσισε τελικά να αποπέμψει τον βασικό παρουσιαστή του, τον 67χρονο Μπιλ Ο’ Ράιλι μετά τις καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών.


Μετά από μια «λεπτομερή και εξονυχιστική εξέταση των ισχυρισμών», το κανάλι συμφώνησε με τον Ο’ Ράιλι να μη συνεχίσει την εργασία του στο Fox News, ανέφερε η επιχείρηση στην ανακοίνωσή της.

Οι “New York Times” είχαν αναφέρει τον Μάρτιο ότι ο Ο’ Ράιλι και το κανάλι του είχαν καταβάλει συνολικά 13 εκατομμύρια δολάρια σε πέντε γυναίκες, που κατηγορούσαν τον παρουσιαστή για σεξουαλική παρενόχληση, προκειμένου να κρατήσουν κλειστά τα στόματά τους.

ΗΠΑ: Το Fox «καρατόμησε» τον αγαπημένο παρουσιαστή του Τραμπ λόγω σεξουαλικού σκανδάλου | iefimerida.gr 0

Οι γυναίκες αυτές είτε είχαν εργαστεί για τον Ο’ Ράιλι είτε εμφανίζονταν τακτικά στην εκπομπή του ως προσκεκλημένες.

ΗΠΑ: Το Fox «καρατόμησε» τον αγαπημένο παρουσιαστή του Τραμπ λόγω σεξουαλικού σκανδάλου | iefimerida.gr 1

Μια απ’ αυτές, η Τζέμου Γκριν, είπε ότι ο Ο’Ράιλι της ζήτησε να φορά πιο αποκαλυπτικά ντεκολτέ και της έκανε ανήθικα σχόλια.

Το Fox είναι το αγαπημένο δίκτυο του Ντόναλντ Τραμπ και το χρησιμοποιεί συχνά για να περνά στην κοινή γνώμη τη δική του θεώρηση των πραγμάτων.

ΗΠΑ: Το Fox «καρατόμησε» τον αγαπημένο παρουσιαστή του Τραμπ λόγω σεξουαλικού σκανδάλου | iefimerida.gr 2

Πριν από λίγες μέρες ο Τραμπ έσπευσε να υπερασπιστεί τον Ο’ Ράιλι, υποστηρίζοντας στους “New York Times” ότι πρόκειται για «καλό άνθρωπο». «Δεν πιστεύω ότι ο Μπιλ έκανε κάτι κακό», πρόσθεσε.

Μετά τις καταγγελίες εις βάρος του, πάνω από 50 πελάτες απέσυραν τις διαφημίσεις τους απ’ την εκπομπή του, μεταξύ άλλων οι αυτοκινητοβιομηχανίες Mercedes-Benz, BMW, Toyota και Ηyundai, η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία Allstate και ο γαλλικός φαρμακευτικός όμιλος Sanofi.

ΗΠΑ: Το Fox «καρατόμησε» τον αγαπημένο παρουσιαστή του Τραμπ λόγω σεξουαλικού σκανδάλου | iefimerida.gr 3

O O’ Ράιλι είναι ένα απ’ τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της αμερικανικής τηλεόρασης. Εργαζόταν στο Fox News απ’ το 1996 και η βραδινή εκπομπή του “The O'Reilly Factor” κατέγραφε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Τα διαφημιστικά έσοδα της εκπομπής απ’ τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεπέρασαν τα 280 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία Kantar Media.

ΗΠΑ: Το Fox «καρατόμησε» τον αγαπημένο παρουσιαστή του Τραμπ λόγω σεξουαλικού σκανδάλου | iefimerida.gr 4

O Ο’ Ράιλι έχει πάρει άδεια απ’ τις 12 Απριλίου και εθεάθη χθες να σφίγγει το χέρι του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό

Πριν φύγει για διακοπές με γραπτή ανακοίνωσή ανέφερε ότι λόγω της φήμης του προσήλκυε «καταγγελίες από πρόσωπα που θέλουν να αποσπάσουν χρήματα από μένα προκειμένου να αποφύγω την αρνητική δημοσιότητα», αλλά δεν απέρριψε ρητά τις κατηγορίες.

Τα πρώην αφεντικά του στο Fox, o μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ κι οι γιοι του Τζέημς και Λάχλαν φαίνεται πάντως ότι δεν του κρατούν κακία. Σε μια επιστολή προς τους συνεργάτες του έγραψαν χθες ότι ο Ο’ Ράιλι είναι «μια απ’ τις πιο επιτυχημένες προσωπικότητες της τηλεόρασης από τότε που υπάρχουν ενημερωτικές εκπομπές» κι ότι «η επιτυχία του είναι αδιαμφισβήτητη.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ