Η Τατιάνα Αβέρωφ στη bovary.gr: Για τον πατέρα της, το Μέτσοβο, τα βιβλία, την όπερα - iefimerida.gr

Η Τατιάνα Αβέρωφ στη bovary.gr: Για τον πατέρα της, το Μέτσοβο, τα βιβλία, την όπερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δευτερότοκη κόρη του ευπατρίδη πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ Τοσίτσα, η Τατιάνα Αβέρωφ - Ιωάννου είναι μια γυναίκα που πρώτα θέλησε να βρει την ταυτότητας της και μετά να αποδεχθεί το βαρύ οικογενειακό όνομα.

Με σπουδές στην φιλοσοφία και την ψυχολογία έγινε τελικά αυτό που ήθελε απο μικρή: συγγραφέας.

«Οι ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις μου είναι στο Μέτσοβο. Από εκεί πρέπει να έχω και την παλαιότερή μου ανάμνηση, κάπου τριών χρόνων.
Το Μέτσοβο ήταν ένα μαγευτικό μέρος για ένα παιδί, ένα μέρος ελευθερίας. Μπορούσες να κυκλοφορήσεις μόνος, πράγμα που στην Αθήνα δεν γινόταν.

Ενα μέρος όπου ήμασταν όλοι μαζί σαν οικογένεια πολλές ώρες, κάτι που επίσης δεν γινόταν στην Αθήνα. Θυμάμαι έπαιζα στο πάρκο με τα άλλα παιδιά, επισκεπτόμαστε τα αξιοθέατα και τα υπόλοιπα έργα που φρόντιζε εκεί ο πατέρας μου.

Καμιά φορά ερχόταν η θεία μου, η αδελφή της μητέρας μου που την αγαπούσα πολύ και τα τα ξαδέλφια μου, που έμεναν στην Αγγλία, και κάναμε τρέλες. Είχαμε κάτι σφεντόνες και χτυπούσαμε με πέτρες τις καμπάνες, πετάγαμε ποτήρια με νερό από ψηλά, κάναμε φάρσες.
Ο πατέρας μου δεν ήταν αυστηρός, καθόλου αυστηρός, εκτός αν ξεφεύγαμε λίγο από το σημείο που εκείνος θεωρούσε ανεκτό. Εκεί μπορεί να γινόταν πολύ αυστηρός».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Τατιάνας Αβέρωφ στη BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τατιάνα Αβέρωφ συγγραφεάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ