Στο 50% η ελάχιστη συμμετοχή των νοικοκυριών στο νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον» - iefimerida.gr

Στο 50% η ελάχιστη συμμετοχή των νοικοκυριών στο νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 50% της δαπάνης θα ανέρχεται η ελάχιστη συμμετοχή των νοικοκυριών για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Οι όροι και προϋποθέσεις για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα διατεθούν περίπου 300 εκατ. Ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του επόμενου μήνα.

Το επιδοτούμενο ή δανειοδοτούμενο σκέλος, θα αφορά στο 50% της δαπάνης και θα εξαρτάται από εισοδηματικά κριτήρια που θα εξειδικευτούν στον οδηγό του προγράμματος, ενώ η συμμετοχή θα πρέπει να καλύπτει το υπόλοιπο 50% της δαπάνης.

Το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα παραμένει το βασικό κριτήριο για την κατάταξη σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιδότησης. Ωστόσο στο νέο πρόγραμμα, θα προστεθεί και η παράμετρος των προστατευόμενων μελών. Η δανειοδότηση από τράπεζες δεν θα είναι υποχρεωτική. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ίδια κεφάλαια σε συνδυασμό με την επιχορήγηση προκειμένου να συμπληρώσουν τον προϋπολογισμό των επιλέξιμων δαπανών.

Θα υπάρχει δυνατότητα για πρόσληψη ενεργειακού συμβούλου για την προετοιμασία της αίτησης. Η εξοικονόμηση ενέργειας και η διασφάλιση της υλοποίησης των επεμβάσεων θα πιστοποιείται από ενεργειακή επιθεώρηση πριν και μετά τις παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, εκτιμάται ότι μέσω του προγράμματος θα ωφεληθούν κοντά στις 40.000 κατοικίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ