Προκαταρκτική έρευνα για το «φιάσκο» με τη ληστεία στο Π. Φαλήρο - iefimerida.gr

Προκαταρκτική έρευνα για το «φιάσκο» με τη ληστεία στο Π. Φαλήρο

Φωτογραφία: Εurokinissi- ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου των αστυνομικών που ευθύνονται για το φιάσκο με τους ληστές στο Παλαιό Φάληρο, στο οποίο ο δράστης κρυβόταν για 14 ώρες στην ντουλάπα, ενεργοποίησε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η ηγεσία της αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια διοικητικής εξέτασης, με στόχο να αποδοθούν ευθύνες σε αστυνομικούς για την αντιμετώπιση του περιστατικού που εξέθεσε την ΕΛ.ΑΣ.

Το αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ έφθασε σε αυτή την απόφαση, καθώς παρά τις πολύωρες αναζητήσεις και την ανάμειξη στην έρευνα πάνω από 50 αστυνομικών, ο επικίνδυνος δράστης ήταν κρυμμένος επί 14 ολόκληρες ώρες σε ντουλάπα του διαμερίσματος του 8ου ορόφου και βγήκε από αυτή όταν οι ένοικοι την άνοιξαν μετά από ώρες (όπου και εκ τοτε αναζητείται).

Ετσι, μετά από αυτή την δυσάρεστη έκπληξη, η ΕΛ. ΑΣ είχε βγάλει ανακοίνωση για την έρευνα που επρόκειτο να γίνει, ώστε να αξιολογηθεί πως λειτούργησαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς στο να βρουν τον δράστη.

Η έρευνα ανετέθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και, μάλιστα, όπως διευκρίνισαν χθες υψηλόβαθμα στελέχη του Σώματος, που ρωτήθηκαν σχετικά, «εάν κατά την κρίση του αξιωματικού που διενεργεί τη διοικητική εξέταση προκύψουν ενδείξεις για λάθη και κενά στον χειρισμό της υπόθεσης, τότε η προκαταρκτική διοικητική εξέταση θα μετατραπεί αυτόματα σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιάσκο ληστεία προκαταρκτική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ