Η Πάτρα ντύθηκε καρνάβαλος και καλωσορίζει τις απόκριες - iefimerida.gr

Η Πάτρα ντύθηκε καρνάβαλος και καλωσορίζει τις απόκριες

καρναβαλιστές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ρυθμούς καρναβαλιού και επίσημα από σήμερα η Πάτρα. Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ξεκινάει το πάρτυ που θα κρατήσει περισσότερο από ένα μήνα και θα ολοκληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου με την καθιερωμένη παρέλαση.

Αν και ο καιρός προβλέπεται να είναι βροχερός, δεν αναμένεται να σταματήσει μικρούς και μεγάλους από το να συμμετάσχουν στη γιορτή που θα ξεκινήσει το μεσημέρι και θα κρατήσει ως αργά, στο κέντρο της πόλης. Ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα κάνει την επίσημη πρώτη εμφάνισή του για φέτος, και το συγκρότημα «The Burger Project» θα δώσει το ρυθμό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από νωρίς σήμερα ο τελάλης, η μπάντα του δήμου και η μπαντίνα, θα παίζουν γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς.

Από το πρωί και μέχρι το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου και στους γύρω δρόμους τοπικοί σύλλογοι, ομάδες, σχολές και πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού», θα ξεδιπλώνουν τις δράσεις τους. Παράλληλα, οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές μπορούν να διασκεδάσουν στην ειδικά διαμορφωμένη παιδική καρναβαλούπολη που έχει στηθεί στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και θα βρεθεί σε πλήρη ανάπτυξη τις επόμενες ημέρες.

Στις 1.30 το μεσημέρι ο τελάλης θα παραδώσει το λάβαρο του καρναβαλιού στον Δήμαρχο Πατρέων και μετά από μισή ώρα θα κηρυχθεί και επίσημα η έναρξη του φετινού καρναβαλιού, θα παρουσιασθεί ο βασιλιάς καρνάβαλος και θα ακολουθήσει συναυλία.

Η πρώτη καρναβαλική παρέλαση για φέτος θα ξεκινήσει στις 7.00 το βράδυ από την πλατεία Όλγας με τη συμμετοχή πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού». Προορισμός τους η πλατεία Γεωργίου, όπου πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν τους συγκεντρωμένους.

Η γιορτή θα ολοκληρωθεί ο με τον Samata των ''Αγανακτισμένων Καρναβαλιστών'' σε συνεργασία με το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ