Μόσχα: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστό - iefimerida.gr

Μόσχα: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστό

Φωτογραφία: AP Photo/RIA-Novosti
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μήνυμα ότι το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος θα πρέπει να γίνει σεβαστό, έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, διά του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ «το δημοψήφισμα ήταν εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας και η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ του εκχώρησης επαυξημένων εκτελεστικών εξουσιών στον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Η στάση της Μόσχας έχει ιδιαίτερη σημασία, μερικές ώρες μετά την οριακή ανάδειξη του «Ναι» με 51,41% την ώρα που η αντιπολίτευση καταγγέλλει νοθεία και παρατυπίες.

Ο Πεσκόφ ρωτήθηκε και για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα με τον ίδιο τον αντιπρόεδρο Πενς να υπογραμμίζει πως η εποχή της «στρατηγικής υπομονής έχει παρέλθει». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ζήτησε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση», αποφεύγοντας οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ