Κορεατική χερσόνησος: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη - iefimerida.gr

Κορεατική χερσόνησος: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο όριο της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης ανάμεσα στη Βόρεια και στη Νότια Κορέα, στη νοτιοκορεάτικη πλευρά, μετέβη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ένα 24ωρο μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Ο Μάικ Πενς έφτασε με ελικόπτερο στο στρατόπεδο Μπονιφάς, μια εγκατάσταση των Ηνωμένων Εθνών υπό αμερικανική διοίκηση, που απέχει μόλις μερικά μέτρα από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, προτού μεταβεί στο χωριό Πανμουντζόν στην παραμεθόριο, όπου είχε υπογραφτεί η ανακωχή του 1953.

Κορεατική χερσόνησος: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη  | iefimerida.gr 0

Η ένταση έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, με πολλές εκτοξεύσεις πυραύλων από πλευράς της Πιονγιάνγκ και την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson και πολλών πλοίων συνοδείας, περιλαμβανομένων αντιτορπιλικών και καταδρομικών, σε μια θαλάσσια περιοχή κοντά στην κορεατική χερσόνησο.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στο κομμουνιστικό καθεστώς ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, επεσήμανε ότι για τη διευθέτηση της βορειοκορεατικής απειλής «όλη η γκάμα των επιλογών είναι στη διάθεση του αμερικανού προέδρου, αν αποφασίσει να τη χρησιμοποιήσει», χωρίς να αποκλείσει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα πλεύσουν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας την ερχόμενη εβδομάδα

Στο μεταξύ η Ούασιγκτον μετά το USS Carl Vinson στέλνει άλλα δύο αεροπλανοφόρα, τα USS Ronald Reagan και USS Nimitz στη Θάλασσα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδουν νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ.

Κορεατική χερσόνησος: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη  | iefimerida.gr 1

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ συζητούν τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών γυμνασίων, στα οποία θα πάρουν μέρος τα τρία αεροπλανοφόρα, με το Καρλ Βίνσον να αναμένεται να εισέλθει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας ως την 25η Απριλίου και τα άλλα δύο να αναμένονται στην περιοχή σύντομα, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Την Παρασκευή, το βορειοκορεάτικο επιτελείο απείλησε ότι θα καταστρέψει αμερικανικά πολεμικά που πλέουν κοντά στην κορεατική χερσόνησο σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης.

Ιαπωνία: ο Σίνζο Άμπε καλεί την Πιονγιάνγκ να σταματήσει τις προκλήσεις

Κορεατική χερσόνησος: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη  | iefimerida.gr 2

Από την πλευρά του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προέτρεψε τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από περαιτέρω προκλητικές ενέργειες, να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυραύλων ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Μιλώντας στη βουλή της χώρας του ο Σίνζο Άμπε είπε ότι θα ανταλλάξει απόψεις για τη Βόρεια Κορέα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους αργότερα εντός του μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ