fbpx Τζατζίκι, κλασικό | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Τζατζίκι, κλασικό

Τζατζίκι, κλασικό
14|04|2017 | 19:22

Για τους λάτρεις του είδους, προτείνω την αυθεντική συνταγή.

Υλικά

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι μεγάλου μεγέθους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Τζατζίκι, κλασικό | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη, στο χοντρό
  • Βάζουμε το αγγούρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να στραγγίσει
  • Προσθέτουμε αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Στίβουμε πολύ καλά το αγγούρι για να φύγουν όλα τα υγρά -Εδώ είναι το μυστικό
  • Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι και 2 κουταλιές ξύδι
  • Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και το προσθέτουμε
  • 1 σκελίδα σκόρδο είναι το κλασικό -Αν θέλετε έντονη γεύση, βάλτε 2 ή 3 σκελίδες
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
  • Δοκιμάστε λίγο -Ισως χρειάζεται κι άλλο ξύδι ή αλάτι
  • Ετοιμο! Διακοσμήστε με λίγο ελαιόλαδο, άνιθο κλπ.

Τζατζίκι, κλασικό | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ