Φάτε σπαράγγια, όχι πατάτες

Είναι στην εποχή τους, λευκά και πράσινα, υπέροχα ελληνικά σπαράγγια.

Ενυδατώνουν, είναι πεντανόστιμα και ιδανικά για να συνοδεύσουν τα κρέατα του Πάσχα. Μην βαρύνετε το τραπέζι σας με πολλές πατάτες!

Υλικά

  • 2 πακέτα σπαράγγια φρέσκα και δροσερά
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο, λευκό ή κόκκινο
  • Αρωματικά βότανα -Μαϊντανός, κόλιαντρο φρέσκο, σχοινόπρασο, άνιθο, ό,τι υπάρχει
  • Προαιρετικά φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση

  • Κόψτε το σκληρό μέρος του σπαραγγιού με ένα μαχαίρι
  • Πλύντε κάτω από νερό της βρύσης προσεκτικά
  • Βάλτε την ειδική κατσαρόλα να βράσουν στον ατμό
  • Βράστε τα για 5-7 λεπτά το πολύ
  • Οπως είναι ζεστά, ρίξτε ελαιόλαδο, ξύδι, αρωματικά, παρμεζάνα

Και απλό ξύσμα λεμονιού είναι υπέροχο!

Μαύρο μπαλσάμικο και φλούδες παρμεζάνας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ