Μια συνταγή κλασική, παραδοσιακή και διαχρονική για όσους δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς το ψητό αρνί τους το Πάσχα.
Υλικά
- 1 μπούτι αρνίσιο 1,5-2 κιλά
- 2 κιλά πατάτες baby, ολόκληρες
- 12 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Κλωνάρια θυμαριού, φρέσκο
- Προαιρετικά λίγα ντοματίνια
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
- Αλατίστε το μπούτι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο παντού και κάντε μασάζ, 5 λεπτά
- Τοποθετήστε το στο ταψάκι
- Πλύντε τις πατάτες baby καλά και βάλτε τις όμορφα στο ταψάκι
- Μην καθαρίστε τα σκόρδα, βάλτε τα ολόγυρα -Πιπέρι και θυμάρι
- Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό
- Καλύψτε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο -Για κάθε κιλό αρνιού χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα ψήσιμο
- Προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο μισή ώρα πριν το τέλος
- Ελέγξτε αν χρειαστεί και άλλα υγρά
- Οταν ψηθεί, αφήστε το ένα τέταρτο να χαλαρώσει και σερβίρετε με σαλάτες και σάλτσες
- Σερβίρετε σε πιατέλα τις πατάτες ολόκληρες και το κρέας σε φέτες