Αρνί ψητό στο φούρνο, παραδοσιακό

Μια συνταγή κλασική, παραδοσιακή και διαχρονική για όσους δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς το ψητό αρνί τους το Πάσχα.

Υλικά

  • 1 μπούτι αρνίσιο 1,5-2 κιλά
  • 2 κιλά πατάτες baby, ολόκληρες
  • 12 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Κλωνάρια θυμαριού, φρέσκο
  • Προαιρετικά λίγα ντοματίνια
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Αλατίστε το μπούτι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο παντού και κάντε μασάζ, 5 λεπτά
  • Τοποθετήστε το στο ταψάκι
  • Πλύντε τις πατάτες baby καλά και βάλτε τις όμορφα στο ταψάκι
  • Μην καθαρίστε τα σκόρδα, βάλτε τα ολόγυρα -Πιπέρι και θυμάρι
  • Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό
  • Καλύψτε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο -Για κάθε κιλό αρνιού χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα ψήσιμο
  • Προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο μισή ώρα πριν το τέλος
  • Ελέγξτε αν χρειαστεί και άλλα υγρά
  • Οταν ψηθεί, αφήστε το ένα τέταρτο να χαλαρώσει και σερβίρετε με σαλάτες και σάλτσες
  • Σερβίρετε σε πιατέλα τις πατάτες ολόκληρες και το κρέας σε φέτες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ