Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της σπείρας των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της σπείρας των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της σπείρας των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O ένας μετά τον άλλον βγαίνουν στη δημοσιότητα οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών της σπείρας των τοκογλύφων που εκβίαζε δεκάδες επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη. Συνομιλίες και αποσπάσματα επικοινωνιών μέσα από τους οποίους φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο παρακολουθούσαν τα υποψήφια θύματα τους.

Στο απόσπασμα μιλούν ένας με το όνομα Κώστας με κάποιο μέλος της σπείρας ονόματι Γιώργος (Τον αποκαλεί Τζώρτζ)

Ο Κώστας αναφέρει ότι το όχημα που παρακολουθούσαν δεν είναι στο σημείο και προφανώς το άτομο το οποίο τους ενδιαφέρει δεν βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα. Βλέπουν ωστόσο ένα άτομο να κάθεται συχνά στον υπολογιστή.

Σύμφωνα με το newsit.gr παρακολουθούσαν και ένα μαγαζί το οποίο είχε κάμερες και φιμέ τζάμια.

Διαβάστε τον διάλογο των μελών της σπείρας:


ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΕΛΑ ΦΙΛΕ.
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΤΖΩΡΤΖ;

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΡΕ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): Α ΚΑΛΑ, ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΗΡΘΑ ΣΠΙΤΙ, ΡΕ ΣΥ, ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΝΑΙ.
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΕΞΩ ΤΟ ΟΧΗΜΑ, ΕΕΕ, ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ, ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΟΡΟΦΟ ΕΙΝΑΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΥΛ ΕΞΩ ΣΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΠΑΙΖΕΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΜΜΜ (ΔΥΣΝΟΗΤΟ).
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΙ ΣΚΑΤ. ΕΙΝΑΙ;

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΞΕΡΩ ΓΩ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ.
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΤΑ, ΤΑΜΠΕΛΑ, ΤΑΜΠΕΛΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠ’ ΕΞΩ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΚΑΤΑΛΑΒΑ.
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΑΥΤΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΞΕΡΩ ΓΩ ΜΙΑ ΜΠΑΛΙΤΣΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙ, ΝΑ ΛΑΜΠΑΔΙΑΣΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ (ΔΥΣΝΟΗΤΟ) ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΚΑΛΑ, ΑΪΝΤΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΕΝΤΑΞΕΙ;
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΑΪΝΤΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΕΓΙΝΕ, ΕΛΑ ΓΕΙΑ.

Την ίδια ώρα οι αρχές ξετυλίγουν προσεκτικά το νήμα της δράσης του αδίστακτου κυκλώματος.

Η αστυνομία επεκτείνει τις έρευνες της τώρα σε τρεις ακόμη δολοφονίες, μία αυτοκτονία και μία ακόμα απόπειρα αυτοκτονίας.

Μία από αυτές είναι και η αυτοκτονία ενός 46χρονου, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο εξοχικό των γονιών του στην Πιερία τον Μάιο του 2009. Είχε αποπειραθεί μάλιστα να αυτοκτονήσει λίγο αφότου είχε συναντήσει μέλη της Μαφίας στο Μακεδονία Παλλάς για να συζητήσουν για τα χρέη του επιχειρηματία.

Μάλιστα, πριν την αυτοκτονία του τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να τον εκβίαζαν και τον απειλούσαν με τη ζωή του, ενώ με τον υπόκοσμο αυτό φαίνεται να συνδέεται και η απόπειρα αυτοκτονίας 53χρονου επιχειρηματία, ο οποίος είχε βουτήξει στο κενό από τον 4ο όροφο οικοδομής τον Οκτώβριο του 2011. Είχε δανειστεί άγνωστο χρηματικό ποσό από τον εγκέφαλο του 2ου «πλοκαμιού» της οργάνωσης και δεν μπορούσε να πληρώσει τις δόσεις του.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ