Ρέππας: Όχι σε νέες μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων - iefimerida.gr

Ρέππας: Όχι σε νέες μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων

Μιχάλης Ρέππας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σημερινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε νέας μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Απευθυνόμενος προς τους Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ, Ματάιας Μορς και Μαρκ Φλάναγκαν και παρουσιάζοντας αναλυτικά τα μέτρα που μέχρι στιγμής έχουν εφαρμοστεί ή προωθούνται, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, ο κ. Ρέππας ανέφερε πως «η μείωση των αποδοχών οδηγεί σε δημοσιονομική ωφέλεια για το ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, που συνυπολογιζόμενη με τις μειώσεις των αποδοχών που έχουν προηγηθεί έχουν οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα τις αποδοχές των εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο». Κατά την παρουσία τους εκεί οι εκπρόσωποι δεν διαφώνησαν με την ανάλυση και δεν έθεσαν εκ νέου σχετικό θέμα.

Επίσης ο κ. Ρέππας παρουσίασε τις τελευταίες δράσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και συγκεκριμένα έκανε εκτενή αναφορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και στο νέο βαθμολόγιο – μισθολόγιο, ενώ μίλησε και για την προγραμματισμένη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000, καθώς και για την μείωση των δομών του κράτους κατά 30%. Τέλος αναφέρθηκε και στην κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχτηκε πως η εφεδρεία δεν είχε δημοσιονομικά αποτελέσματα, αλλά ως μέτρο εκτιμά πως έστειλε ένα «ισχυρό πολιτικό μήνυμα για την επικρατούσα εργασιακή ακαμψία στο ελληνικό κράτος», αλλά πρόσθεσε «η ανάγκη για απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια, οδήγησε στην εφαρμογή μιας οριζόντιας πολιτικής, που επόμενο ήταν να περιέχει και στοιχεία ανορθολογισμού και αδικίας». Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της Τρόικας παραδέχτηκαν επίσης της αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας.

Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές στη οικονομική διακυβέρνηση και συγκεκριμένα «στην καθιέρωση ενιαίου λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση της ηλεκτρονικής υπογραφής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ