Πακιστάν: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού νεαρός φοιτητής επειδή «προσέβαλε» τον Μωάμεθ - iefimerida.gr

Πακιστάν: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού νεαρός φοιτητής επειδή «προσέβαλε» τον Μωάμεθ

Φωτογραφία: B.K. Bangash/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεαρός σε Πανεπιστήμιο του Πακιστάν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πλήθος νεαρών, επειδή είχε αναρτήσει «βλάσφημο» περιεχόμενο σε site κοινωνικής δικτύωσης.

Δέκα φοιτητές συνελήφθησαν μετά από την επίθεση μέσα στο πανεπιστήμιο της πόλης Μαρντάν, στο βόρειο Πακιστάν.

Τονίζεται ότι η προσβολή του προφήτη Μωάμεθ επισύρει τη θανατική ποινή και ακόμη και η απλή κατηγορία σε βάρος κάποιου, χωρίς καταδίκη, συχνά οδηγεί σε βίαια επεισόδια, στο Πακιστάν.

Σύμφωνα μάλιστα, με στοιχεία του Κέντρου Ερευνών και Μελετών Ασφαλείας καθώς και τοπικών μέσων ενημέρωσης, από το 1990 έως σήμερα έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 65 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για «βλασφημία».

Μάλιστα, το 2011 ο κυβερνήτης του Πουντζάμπ Σαλμάν Τασίρ δολοφονήθηκε από τον σωματοφύλακά του επειδή ζήτησε να τροποποιηθεί ο νόμος περί βλασφημίας.

Ο δολοφόνος, ο οποίος εκτελέστηκε το 2016, χαιρετίστηκε από τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές ως «μάρτυρας» και στον τάφο του ανεγέρθηκε ένα ιερό.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πακιστάν Μωάμεθ ξυλοδαρμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ