Ντόρτμουντ: Στα τυφλά οι έρευνες -Ούτε ο δεύτερος ύποπτος έχει σχέση με την επίθεση - iefimerida.gr

Ντόρτμουντ: Στα τυφλά οι έρευνες -Ούτε ο δεύτερος ύποπτος έχει σχέση με την επίθεση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο σκοτάδι βρίσκονται αυτή την ώρα οι έρευνες για τη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της αποστολής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αφού δεν θεωρείται πλέον ύποπτος ούτε ο δεύτερος άνδρας που βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών.

«Η υποψία δεν έχει επιβεβαιωθεί», είπε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ενέχεται στην επίθεση.

Στο σταυρόνημα των αρχών εκτός απ’ τον συλληφθέντα Ιρακινό Αμπντούλ Μπασετ αλ Ο. είχε μπει κι ένας λιβανέζικης καταγωγής 28χρονος Γερμανός υπήκοος από το Φρέντεμπεργκ της Ούνα.

Οι αρχές ερεύνησαν τα διαμερίσματα και των δύο ανδρών.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν βρεθεί ούτε και για τον 26χρονο Ιρακινό στοιχεία, που να τον συνδέουν με την επίθεση στο λεωφορείο. Ωστόσο η εισαγγελία ζήτησε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αφού ήταν μέλος του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους και ηγείτο στο Ιράκ μιας ομάδας περίπου δέκα ατόμων, η οποία είχε ως αποστολή να οργανώνει απαγωγές, εξαφανίσεις, εκβιασμούς και δολοφονίες. Τον Μάρτιο του 2015 ταξίδεψε στην Τουρκία κι από εκεί στις αρχές του 2016 στη Γερμανία. Αλλά και από τη Γερμανία συνέχισε ο κατηγορούμενος να έχει επαφές με μέλη του ISIS.

Ως εκ τούτου οι αρχές εξακολουθούν να αγνοούν τόσο ποιοι κρύβονται πίσω απ’ την επίθεση, όσο και τα κίνητρά τους. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία θεωρεί ότι υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο, «αλλά όχι κατ’ ανάγκην», όπως επεσήμανε η εκπρόσωπός της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ