Ρώσος μεγιστάνας κατέθεσε μήνυση σε βάρος του επικριτή του Κρεμλίνου Ναβάλνι - iefimerida.gr

Ρώσος μεγιστάνας κατέθεσε μήνυση σε βάρος του επικριτή του Κρεμλίνου Ναβάλνι

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αλισέρ Ουσμάνοφ υπέβαλε μήνυση εις βάρος του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος έχει κατηγορήσει τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ για διαφθορά, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Η μήνυση, που υποβλήθηκε χθες Τετάρτη, έχει στόχο τόσο τον Ναβάλνι όσο και το κίνημά του, το Μέτωπο κατά της Διαφθοράς (FBK), σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου του Λιουμπλίνκσι της Μόσχας.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του δικαστηρίου, η μήνυση υποβλήθηκε για προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειας, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ένα ερευνητικό βίντεο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο στις αρχές Μαρτίου το κίνημά του, το οποίο έχει ήδη περισσότερα από 18 εκατομμύρια views στο YouTube, ο Ναβάλνι κατηγορεί τον Μεντβέντεφ ότι είναι επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας ακινήτων η οποία χρηματοδοτήθηκε από Ρώσους ολιγάρχες.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο αυτού πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη Ρωσία κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που οδήγησαν στη σύλληψη εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ αυτών και ο Ναβάλνι που πέρασε 15 ημέρες υπό κράτηση.

Στο βίντεο αναφέρεται μεταξύ άλλων μια έκταση 40 στρεμμάτων σε πολυτελές προάστιο της Μόσχας την οποία πρόσφερε ο Ουσμάνοφ, ένας μεγιστάνας που ασχολείται με τον τομέα της μεταλλουργίας και των επικοινωνιών, σε ένα ταμείο που συνδέεται, σύμφωνα με τον Ναβάλνι, με τον Μεντβέντεφ.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ένα τέτοιο δώρο: είναι δωροδοκία», τονίζει ο αντιφρονών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην εφημερίδα Vedomosti ο 63χρονος ολιγάρχης, ο οποίος με 12 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη περιουσία στη Ρωσία σύμφωνα με το Forbes, εκτίμησε ότι ο Ναβάλνι «πέρασε μια κόκκινη γραμμή» και διέψευσε ότι εμπλέκεται σε οποιοδήποτε σκάνδαλο διαφθοράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκταση αυτή παραχωρήθηκε στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής η οποία του επέτρεψε να αποκτήσει ένα γειτονικό αγροτεμάχιο.

Ο Ναβάλνι αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα και κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις κατά τις διαφθοράς στις 12 Ιουνίου, την Ημέρα της Ρωσίας που αποτελεί εθνική γιορτή του νέου ρωσικού κράτους.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλισερ Ουσμάνοφ Αλεξέι Ναβάλνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ