Νέο είδος γαρίδας βαφτίστηκε «Pink Floyd»

Η χαρακτηριστική ροζ δαγκάνα και ο εκκωφαντικός θόρυβος που παράγει, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά, που οδήγησαν έναν ερασιτέχνη ερευνητή να βαφτίσει το νέο είδος γαρίδας που ανακάλυψε «Pink Floyd».

Ο ερευνητής, λάτρης του βρετανικού συγκροτήματος παρομοίασε τη γαρίδα με τη χοντρή ροζ δαγκάνα, η οποία μάλιστα είναι ικανή να παράγει εκκωφαντικό ήχο, με τους Pink Floyd, ανακοίνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το καρκινοειδές «Synalpheus pinkfloydi», όπως είναι η σχεδόν επιστημονική ονομασία του, διαθέτει μια ιδιαίτερη, ροζ δαγκάνα, η οποία μέσω μιας διαδικασίας δημιουργεί μία φυσαλίδα, που όταν σκάει παράγει έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Ο ήχος αυτός προκαλεί κώφωση στη λεία της γαρίδας και σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου είναι τόσο δυνατός, που μπορεί ακόμα και να σκοτώσει ένα μικρό ψάρι.

Η γαρίδα, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στις ακτές του Ειρηνικού στον Παναμά, παρουσιάστηκε σε μια έκθεση. Εκεί ο Σάμι ντε Γκρέιβ, μέλος της ερευνητικής ομάδας και «νονός» της γαρίδας δήλωσε «Ακούω Pink Floyd από τότε που ήμουν 14 ετών. Η περιγραφή αυτού του νέου είδους γαρίδας της οικογένειας των αλφεοειδών ήταν μια ονειρεμένη ευκαιρία να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα».

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο είναι η πρώτη φορά που τιμάται ένα συγκρότημα με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, τα μέλη της μπάντας δεν έχουν κάνει ακόμα καμία δήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαρίδα Pink Floyd

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ