Νέο είδος γαρίδας βαφτίστηκε «Pink Floyd» - iefimerida.gr

Νέο είδος γαρίδας βαφτίστηκε «Pink Floyd»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χαρακτηριστική ροζ δαγκάνα και ο εκκωφαντικός θόρυβος που παράγει, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά, που οδήγησαν έναν ερασιτέχνη ερευνητή να βαφτίσει το νέο είδος γαρίδας που ανακάλυψε «Pink Floyd».

Ο ερευνητής, λάτρης του βρετανικού συγκροτήματος παρομοίασε τη γαρίδα με τη χοντρή ροζ δαγκάνα, η οποία μάλιστα είναι ικανή να παράγει εκκωφαντικό ήχο, με τους Pink Floyd, ανακοίνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το καρκινοειδές «Synalpheus pinkfloydi», όπως είναι η σχεδόν επιστημονική ονομασία του, διαθέτει μια ιδιαίτερη, ροζ δαγκάνα, η οποία μέσω μιας διαδικασίας δημιουργεί μία φυσαλίδα, που όταν σκάει παράγει έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Ο ήχος αυτός προκαλεί κώφωση στη λεία της γαρίδας και σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου είναι τόσο δυνατός, που μπορεί ακόμα και να σκοτώσει ένα μικρό ψάρι.

Η γαρίδα, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στις ακτές του Ειρηνικού στον Παναμά, παρουσιάστηκε σε μια έκθεση. Εκεί ο Σάμι ντε Γκρέιβ, μέλος της ερευνητικής ομάδας και «νονός» της γαρίδας δήλωσε «Ακούω Pink Floyd από τότε που ήμουν 14 ετών. Η περιγραφή αυτού του νέου είδους γαρίδας της οικογένειας των αλφεοειδών ήταν μια ονειρεμένη ευκαιρία να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα».

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο είναι η πρώτη φορά που τιμάται ένα συγκρότημα με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, τα μέλη της μπάντας δεν έχουν κάνει ακόμα καμία δήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαρίδα Pink Floyd
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ