Ντόρτμουντ: Συνελήφθη 25χρονος Ιρακινός ισλαμιστής για την επίθεση στο πούλμαν

Στη σύλληψη ενός ατόμου για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο πούλμαν της Ντόρτμουντ προχώρησε η γερμανική αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ύποπτος φέρεται να έχει σχέση με Ισλαμιστές. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ύποπτος ως συνεργός του Ιρακινού είναι και ένας 28χρονος Γερμανός από το Fröndenberg. Αμφότεροι φέρεται να έχουν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις εκρήξεις τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπαρτρά.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία έγιναν έφοδοι στα σπίτια δύο υπόπτων απ’ τον ισλαμιστικό χώρο και συνελήφθη ένα άτομο. Η εισαγγελία δεν έκανε γνωστό πού τέθηκε υπό κράτηση ο ύποπτος, αλλά πρόσθεσε πως θα εξετασθεί αν θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, η οποία χειρίζεται όλες τις υποθέσεις στις οποίες υπάρχουν υποψίες για τρομοκρατία, είπε πως οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις επιστολές κοντά στον τόπο της επίθεσης, όλες με το ίδιο περιεχόμενο που υποδηλώνει ισλαμιστικό κίνητρο.

Η εκπρόσωπος Φράουκε Κέλερ δήλωσε πως οι επιστολές αναφέρονταν στη χρήση αναγνωριστικών αεροπλάνων Tornado στη Συρία, τα οποία έχει αναπτύξει η Γερμανία στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενώ σ' αυτές ζητείται επίσης το κλείσιμο της αμερικανικής στατιωτικής βάσης στο Ραμστάιν της δυτικής Γερμανίας.

Η εκπρόσωπος επισήμανε επίσης μια ανάληψη ευθύνης στο Ίντερνετ από μια αντιφασιστική οργάνωση, αλλά δήλωσε πως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά την εγκυρότητά της και έκανε λόγο για τρομοκρατικό υπόβαθρο στην βομβιστική επίθεση στο Ντόρτμουντ με πιθανές ισλαμιστικές διασυνδέσεις. Οι βόμβες περιείχαν μεταλλικά θραύσματα και είχαν ακτίνα δράσης 110 μέτρων.

Ο Μαρκ Μπάρτρα με νάρθηκα στο χέρι μετά το χειρουργείο «Είμαι πολύ καλύτερα» [εικόνα]

Από την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ χθες το απόγευμα, ο Μαρκ Μπάρτρα ήταν αυτός που τραυματίστηκε. Ο 26χρονος Ισπανός αμυντικός της γερμανικής ομάδας μάλιστα πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, καθώς υπήρχαν μικροτραυματισμοί στο αριστερό χέρι του. Ο ίδιος τοποθετήθηκε μέσω του Twitter του ενώ ανέβασε και στο Instagram την πρώτη του φωτογραφία μετά τον τραυματισμό του και το χειρουργείο.

«Γειά σας. Οπως βλέπετε είμαι πολύ καλύτερα. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα σας. Ολη μου η δύναμη στους συμπαίκτες μου, στους οπαδούς και στην Ντόρτμουντ απόψε» έγραψε χαρακτηριστικά.

Hola a todos! Como veis ya estoy mucho mejor, muchas gracias a todo el mundo por los mensajes de apoyo! Toda mi fuerza a mis compañeros, afición y todo el @bvb09 para el partido de esta noche! #HejaBVB Hello everybody! As you can see I am doing much better. Thank you everybody for all your support and your messages! All my strength to my team mates, supporters and fans and to @bvb09 for tonight's match! #HejaBVB

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marc Bartra (@marcbartra) στις Απρ 12, 2017, 7:04πμ PDT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόρτμουντ Σύλληψη ισλαμιστής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ