fbpx Η φασολάδα της νηστείας | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Η φασολάδα της νηστείας

Η φασολάδα της νηστείας
12|04|2017 | 15:30

Ως την Κυριακή του Πάσχα σίγουρα θα φάτε μια φασολάδα.

Ανακάλυψα την καταπληκτική συνταγή της διάσημης μαγείρισσας Marcella Hazan που σαν ιταλίδα ξέρει τι εστί φασολάδα.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια φασόλια ξερά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι σόγια φρέσκια
  • Αλάτι και νερό

Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα ξερά φασόλια αποβραδίς με λίγο αλάτι

Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 0
Πλύντε τα και βάλτε σε κατσαρόλα να βράσουν, με κρεμμύδι, φύλλο δάφνης και θυμάρι

Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 1
Σκεπάστε με νερό και βάλτε να βράσουν τουλάχιστον 1,5 ώρα σε κατσαρόλα ή 45 λεπτά σε χύτρα

Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 2
Πετάξτε τα αρωματικά, σουρώστε τα φασόλια και κρατήστε τα υγρά σε μπολάκι
Σε άλλη κατσαρόλα ψιλοκόψτε σκόρδο (αν σας αρέσει) ή ένα κρεμμύδι και ροδίστε με τη σόγια

Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 3
Προσθέστε τα βρασμένα φασόλια και ροδίστε για 6-8 λεπτά να πάρουν επιπλέον αρώματα, προσθέστε λίγα υγρά

Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 4
Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται και λίγο πιπέρι, αφήστε να βράσει για 3 λεπτά
Σερβίρετε με χωριάτικο ψωμί – Η  Marcella Hazan έβαζε και παρμεζάνα πάνω από τη φασολάδα της

Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 5

Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ