Ιράν: Ο Αχμαντινετζάντ ονειρεύεται comeback! - iefimerida.gr

Ιράν: Ο Αχμαντινετζάντ ονειρεύεται comeback!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσημο αίτημα στην αρμόδια αρχή του Ιράν ώστε να είναι υποψήφιος πρόεδρος της χώρας στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Μαΐου υπέβαλε ο τέως πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Την πληροφορία μετέδωσε αρχικώς το πρακτορείο Associated Press, ενώ στη συνέχεια την επιβεβαίωσαν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η κίνηση του υπερσυντηρητικού, ριζοσπάστη ισλαμιστή πολιτικού έρχεται ως έκπληξη, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2016, ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι, σεβόμενος την επιθυμία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δεν θα έθετε υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας.

Ο Αχμαντινετζάντ είχε διατελέσει πρόεδρος του Ιράν μεταξύ του Αυγούστου του 2005 και του Αυγούστου του 2013.

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ είχε ζητήσει από τον Αχμαντινετζάντ να μην κατέβει ως υποψήφιος, καθώς κάτι τέτοιο «θα δημιουργούσε εντάσεις και διχασμό εντός της χώρας».

Τον τελικό λόγο για το εάν η υποψηφιότητα θα εγκριθεί θα έχει το Συμβούλιο των Φυλάκων του Συντάγματος, 12μελές σώμα το οποίο ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τον ανώτατο ηγέτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ