Σε απόγνωση ο Μπενουά Αμόν -Στέλνει επιστολή στους Γάλλους «Ψηφίστε με!» - iefimerida.gr

Σε απόγνωση ο Μπενουά Αμόν -Στέλνει επιστολή στους Γάλλους «Ψηφίστε με!»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επίσημος υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος για την προεδρική εκλογή, Μπενουά Αμόν, ο οποίος βρίσκεται σε απελπιστικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, στο 9%, έστειλε επιστολή σε 10 εκατομμύρια πολίτες.


Προφανώς παίζει το τελευταίο του χαρτί και γνωρίζει ότι θα αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου. Ο Μπενουά Αμόν, ο οποίος μάλιστα έκανε γκάφα δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει τον νεοκομμουνιστή Ζαν Λικ Μελανσόν αν δεν προκριθεί ο ίδιος, δήλωση που θεωρήθηκε ομολογία ήττας, απευθύνεται σε δραματικούς τόνους στους συμπατριώτες του.
Την Τρίτη, 11 Απριλίου, 10 εκατομμύρια Γάλλοι ανακάλυψαν στην αλληλογραφία τους την εν λόγω επιστολή με τίτλο «Επιστολή στους Γάλλους».
«Σας ζητώ να με εκλέξετε πρόεδρο της Γαλλίας, να μου εμπιστευθείτε αυτή την τεράστια ευθύνη», γράφει στην πρώτη φράση.
«Παρουσιάζομαι ενώπιόν σας, γεμάτος από την ταπεινότητα και τη δύναμη όσων έχουν επίγνωση των δυσκολιών και της σοβαρότητας των συνθηκών που ζούμε», επισημαίνει ο Αμόν και προσθέτει ότι θα εκπληρώσει πλήρως «αυτή την τεράστια ευθύνη» για την οποία δηλώνει «προετοιμασμένος».
Ο Αμόν διαφημίζει στην επιστολή του το προεκλογικό του πρόγραμμα, το οποίο χαρακτηρίζει «σαφές, καινοτόμο, κοινωνικό, οικολογικό, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό» και δηλώνει ότι θα παλέψει για «την ισότητα και την δικαιοσύνη». Θέτει ως προτεραιότητα «την υπεράσπιση της εργασίας και της αριστείας έναντι της σπέκουλας», καθώς και την νομοθέτηση «ενός καθολικού ελάχιστου εισοδήματος επιβίωσης».
Απευθύνεται επίσης στους νέους τους οποίους καλεί να «μην καταθέσουν τα όπλα», αλλά να ελπίζουν και να ενσαρκώσουν «την καρδιά της Γαλλίας που χτυπάει».
Ο Μπενουά Αμόν κλείνει την επιστολή του ζητώντας από τους Γάλλους να ψηφίσουν «υπέρ». «Μην αρκεστείτε να ψηφίσετε κατά, αξίζετε καλύτρα από αυτό, ψηφίστε λοιπόν ΥΠΕΡ. ΥΠΕΡ της ισότητας, ΥΠΕΡ της αγοραστικής δύναμης, ΥΠΕΡ των θέσεων εργασίας, ΥΠΕΡ της οικολογίας, ΥΠΕΡ μιας Ευρώπης χωρίς λιτότητα, ΥΠΕΡ περισσότερης αδελφοσύνης, ΥΠΕΡ ενός θετικού μέλλοντος».
Η επιστολή του Μπενουά Αμόν επενδύεται από μια φωτογραφία του σε προεκλογική συγκέντωση στο Μπερσί που ήταν γεμάτο κόσμο, και ήταν και η μοναδική επιτυχημένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απόγνωση Μπενουά Αμόν Επιστολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ