Ασταμάτητες οι ροές -Εφθασαν 68 πρόσφυγες σε Μυτιλήνη και Χίο - iefimerida.gr

Ασταμάτητες οι ροές -Εφθασαν 68 πρόσφυγες σε Μυτιλήνη και Χίο

Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφίξεις 46 προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο και 22 στη Χίο ξημέρωσε η Μεγάλη Τετάρτη, διακόπτοντας έτσι ένα σερί επτά ημερών μηδενικών αφίξεων και στα δυο νησιά. Αντιθέτως στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.534 άτομα. Από αυτά 3.238 στη Λέσβο, 3.561 στη Χίο και 1.735 στη Σάμο.

Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τουρκικής Ακτοφυλακής όπως αυτά δημοσιοποιούνται καθημερινά στην ιστοσελίδα της, η απέναντι πλευρά μέχρι και σήμερα 12 Απριλίου στο βόρειο Αιγαίο έχει προβεί σε 10 αποτροπές μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών και στη σύλληψη συνολικά 482 προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε καταυλισμούς στο εσωτερικό της χώρας.

Το ίδιο διάστημα στα νησιά του βορείου Αιγαίου έχουν περάσει 300 άτομα: 126 στη Λέσβο, 91 στη Χίο και 83 στη Σάμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ