Η γυναίκα που έκανε τον Μελανσόν της μόδας, στη Γαλλία [εικόνες] - iefimerida.gr

Η γυναίκα που έκανε τον Μελανσόν της μόδας, στη Γαλλία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται σε πολλούς, ο νεοκομμουνιστής και αντιευρωπαϊστής Ζαν-Λικ Μελανσόν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις για υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας και έχει εκτοπίσει από την τρίτη θέση ακόμη και τον υποψήφιο της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν.

Το οφείλει εν πολλοίς σε μια νεαρή γυναίκα, 37 ετών, Γαλλίδα αλγερινής καταγωγής, τη Σοφία Σικίρου που τον μεταμόρφωσε με τρεις κινήσεις: τον ανέβασε στα social media, του έδειξε τα κόλπα για να πλησιάσει τους νέους και τον έκανε ήρωα στο YouTube.

Για παράδειγμα, πρόσφατα, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν άφησε άφωνη τη Γαλλία όταν μίλησε σε κουτσομπολίστηκο περιοδικό και εξομολογήθηκε ότι κρατάει τη γραμμή του και δεν παχαίνει γιατί τρώει κινόα! Εντυπωσίασε, επίσης, όταν ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο σε δικό του κανάλι στο YouTube, τα οποία είχαν δεκάδες χιλιάδες κλικ από οπαδούς του και μη. Και προκάλεσε αίσθηση όταν εμφανίστηκε σε ολόγραμμα, σαν ροκ σταρ, να κάνει προεκλογική ομιλία σε 7 πόλεις ταυτόχρονα!

Η γυναίκα που έκανε τον Μελανσόν της μόδας, στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Την Sophia Chiki­rou, σύμβουλο επικοινωνίας του Μελανσόν, την αποκαλούν «νεράιδα» μετά τις επιτυχίες του νεοκομμουνιστή υποψηφίου. Πράγματι, η νεαρή και όμορφη σύμβουλος κατόρθωσε να κάνει τους Γάλλους να βλέπουν, να εντυπωσιάζονται και όχι να ακούνε τις κατά τα άλλα προκλητικά αντιευωπαϊκές και νεοκομμουνιστικές θέσεις τους υποψηφίου προέδρου.

Ολοι προεξοφλούν ότι μπορεί τελικά ο Μελανσόν να μη μπορέσει να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, και να μη μπορέσει να περάσει ούτε στον δεύτερο γύρο, αλλά η Sophia Chiki­rou θα κάνει καριέρα στην πολιτική επικοινωνία. Γιατί κατόρθωσε να κάνει ελκυστικό και geek έναν υποψήφιο που δεν έχει τίποτα ελκυστικό στις απόψεις του.

Η γυναίκα που έκανε τον Μελανσόν της μόδας, στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η Sophia Chikirou είναι αλγερινής καταγωγής αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Γκρενόμπλ και μεταπτυχιακά στην πολιτική επικοινωνία. Ηταν στέλεχος στο Σοσιαλιστικό κόμμα, όπως και ο Μελανσόν εξάλλου, και υπήρξε εκπρόσωπος τύπου του πρώην πρωθυπουργού Λορέν Φαμπιούς. Οταν οι σχέσεις της χάλασαν στη διανομή θέσεων, η Sophia Chikirou μεταπήδησε στον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Παρ'όλα αυτά, διεκδίκησε να πάρει χρίσμα από την γαλλική Δεξιά στις δημοτικές εκλογές του 2008, για υποψήφια σε δήμο του Παρισιού.

Η γυναίκα που έκανε τον Μελανσόν της μόδας, στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Αφού απέτυχε, δημιούργησε την εταιρεία συμβούλων Mediascop και πλησίασε τον Μελανσόν από το 2012. Μελανσόν και Σικίρου λένε σήμερα τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν όταν ήταν στο Σοσιαλιστικό.

Η γυναίκα που έκανε τον Μελανσόν της μόδας, στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Συνοπτικά:
1. Αύξηση δημοσίων δαπανών κατά 270 δις ευρώ
2. Εθνικοποίηση της γαλλικής οικονομίας
3. Κούρεμα όλων των εισοδημάτων άνω των 400.000 ευρώ ετησίως
4. Εργασία 34 ώρες εβδομαδιαίως και όχι 36
5. Εξι εβδομάδες πληρωμένες διακοπές και όχι πέντε
6. Σύνταξη για όλους στα 60 χρόνια και όχι στα 65 -Απαγόρευση απολύσεων
7. Επαναδιαπραγμάτευση όλων των ευρωπαϊκών συμφωνιών
8. Εξοδος της Γαλλίας από την ευρωζώνη
9. Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες με ποσόστωση, υπηκοότητα σε όσους γεννήθηκαν στη Γαλλία

Η γυναίκα που έκανε τον Μελανσόν της μόδας, στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ