Πούτιν: Οι ΗΠΑ παραβίασαν το διεθνές δίκαιο με τον βομβαρδισμό στη Συρία - iefimerida.gr

Πούτιν: Οι ΗΠΑ παραβίασαν το διεθνές δίκαιο με τον βομβαρδισμό στη Συρία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχολιάζοντας τον πρόσφατο βομβαρδισμό με τους 59 Τόμαχοκ σε αεροπορική βάση στη Συρία ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Δαμασκός χρησιμοποίησε χημικά όπλα, αλλά ότι η Ουάσιγκτον παραβίασε ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο.

«Που είναι οι αποδείξεις ότι οι Σύριοι στρατιώτες χρησιμοποίησαν χημικά όπλα; Δεν υπάρχουν. Και τι γίνεται με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου; Είναι ολοφάνερη», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο Mir 24 TV.

Όσο για την αντίδραση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στον αμερικανικό βομβαρδισμό, ο Πούτιν τον συνέκρινε με ανδρείκελα που γνέφουν με τα κεφάλια τους.

«Ποια ήταν η αντίδραση των νατοϊκών συμμάχων; Όλοι τους κουνούν τα κεφάλια τους σαν κούκλες», είπε ο Πούτιν.

Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέημς Μάιτς μίλησε για την επίθεση στο briefing του Πενταγώνου υπογραμμίζοντας ότι είδε προσωπικά τις πληροφορίες για την επίθεση με τα χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και υπεύθυνη ήταν αναμφίβολα η κυβέρνηση Άσαντ. Ωστόσο, δεν παρουσίασε αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ