Σόιμπλε: Νίκη Ερντογάν στο δημοψήφισμα, θα σημαίνει δικτατορία - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Νίκη Ερντογάν στο δημοψήφισμα, θα σημαίνει δικτατορία

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε για τον κίνδυνο δικτατορίας στην Τουρκία στην περίπτωση που το «ναι» επικρατήσει στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών Ερντογάν.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που οργάνωσε το περιοδικό Der Spiegel, σχετικά με το ενδεχόμενο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιχειρεί με αυτή την αναθεώρηση να εγκαθιδρύσει «ένα αυταρχικό καθεστώς, ήτοι μια δικτατορία» στην χώρα του, ο Σόιμπλε απάντησε: «Μπορούμε να αντιληφθούμε, πράγματι, ως κάτι τέτοιο αυτό το σχέδιο συνταγματικής αναθεώρησης».

«Και όταν παρατηρούμε την εξέλιξή του (προέδρου Ερντογάν) τα τελευταία χρόνια, μπορούμε σίγουρα να βρούμε πολλούς λόγους και να αναλύσουμε» τί συνέβη, «όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν ενδείξεις που προκαλούν ανησυχία» συμπλήρωσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι συνομίλησε με πολλούς Τούρκους που του είπαν ότι φοβούνται για αντίποινα στην περίπτωση που διατυπώσουν δημοσίως επικρίσεις σε βάρος της Άγκυρας.

«Όμως, όπως ένας εξ αυτών μου είπε "ξέρεις, στην τελική, η Τουρκία θα επιβιώσει από τον Ερντογάν", κάτι που προσφέρει λίγη ελπίδα» σημείωσε ο Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σόιμπλε δικτατορία Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ