ΕΣΕΕ: Κίνδυνος να βρεθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού - iefimerida.gr

ΕΣΕΕ: Κίνδυνος να βρεθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα περιορισμένα κίνητρα μπορούν να οδηγήσουν αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού προειδοποιεί ο διευθυντής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Αντώνης Μέγκουλης,

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το εν λόγω σχέδιο νόμου, ο κ. Μεγκούλης, τόνισε πως «Ολόκληρη η αγορά, οι ΜΜΕ έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη από μια διευθέτηση οφειλών και προς το Δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τα πιστωτικά ιδρύματα» τόνισε προσθέτοντας πως στα κριτήρια για την υπαγωγή στον μηχανισμό, πρέπει να συνυπολογίζονται κερδοφόρες χρήσεις πριν από την έναρξη της κρίσης.

Εναλλακτικά, η ΕΣΕΕ προτείνει να υιοθετηθεί ο δείκτης καθαρών επενδύσεων, δαπάνες για επενδύσεις μείον τις αποσβέσεις, ο οποίος να είναι θετικός για μια τουλάχιστον από τις τρεις τελευταίες χρήσεις.

Ο κ. Μέγκουλης επεσήμανε ακόμα πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλείονται οι επιχειρήσεις που είχαν ρυθμίσεις προ της 1ης Ιουλίου, είτε πρόκειται για οφειλή σε τράπεζα, είτε πρόκειται για οφειλή προς το Δημόσιο ή τα ταμεία.

Αντιπροτείνεται δε ένα σύνθετο μοντέλο αξιολόγησης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, καθώς όπως θεωρεί η ΕΣΕΕ τα κίνητρα επιλεξιμότητας που έχουν περιληφθεί στο σχέδιο νόμου είναι ανεπαρκή.

«Υπάρχει πρόνοια για το business plan, πλην όμως δεν αναλύεται η απαιτούμενη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και δεν λαμβάνονται υπόψη κριτήρια, όπως αυτό της προσφοράς θέσεων εργασίας σε μια επιχείρηση, η πρότερη συναλλακτική πρακτική κλπ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΕΣΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξωδικαστικός συμβιβασμός ΕΣΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ