Χούμους, το αυθεντικό

Στο πασχαλινό σας τραπέζι πρέπει να σερβίρετε και κάποιες σάλτσες ή ντιπ. Τι έχετε σκεφτεί;


Σας προτείνω ένα από τα καλύτερα ντιπ που συνοδεύουν ιδανικά κρέας και λαχανικά, με βάση τα ρεβύθια και το λεμόνι.


Υλικά

  • 500 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα, στραγγισμένα
  • 1/4 φλυτζανιού ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλυτζάνι χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλυτζανιού νερό
  • 1/4 της κουταλιάς του καφέ κίμινο
  • 1/2 κουταλιά καφέ πάπρικα

Εκτέλεση

  • Βάλτε όλα τα υλικά σε μουλινέτα ώσπου να έχετε μια παχύρευστη κρέμα
  • Προσθέστε κατά βούληση νερό αν η κρέμα σας είναι πολύ παχιά
  • Δοκιμάστε, προσθέστε λεμόνι, αλάτι ή πάπρικα αν χρειάζεται
  • Διακοσμήστε με ελαιόλαδο, μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού, πάπρικα, σουσάμι κλπ

Θαυμάστε παρουσίαση χούμους: Λαχανικά, φρούτα και άνθη της άνοιξης από πάνω!

Κι αυτό το πιάτο στο pinterest είναι αρκετά μεγαλόπρεπο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ