Νέο βιβλίο: Πώς έκανα κόσκινο το κεφάλι του Μπιν Λάντεν [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέο βιβλίο: Πώς έκανα κόσκινο το κεφάλι του Μπιν Λάντεν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο βιβλίο που υπογράφει ο Αμερικανός κομάντο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, αποκαλύπτει γιατί το Πεντάγωνο εξακολουθεί να αντιστέκεται στις πιέσεις να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες της σορού του αρχηγού της Αλ Κάιντα και ενορχηστρωτή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι βατραχάνθρωποι της επίλεκτης μονάδας SEAL Team Six είχαν τραβήξει, όπως διέρρευσε, φωτογραφίες της σορού του Μπιν Λάντεν μετά την επιδρομή στο κρησφύγετό του, στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν την 1η Μαϊου του 2011.

Νέο βιβλίο: Πώς έκανα κόσκινο το κεφάλι του Μπιν Λάντεν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το κρησφύγετο το Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Τρίαινα του Ποσειδώνα» η σορός του Μπιν Λάντεν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson και ποντίστηκε την επομένη σε άγνωστη τοποθεσία στην Αραβική Θάλασσα.

Νέο βιβλίο: Πώς έκανα κόσκινο το κεφάλι του Μπιν Λάντεν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Ρόμπερτ Ο’ Νιλ, ο πρώην βατραχάνθρωπος, που ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον Μπιν Λάντεν, εξηγεί τώρα σ’ ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο "The Operator" γιατί δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα φωτογραφίες της σορού του Σαουδάραβα αρχηγού της Αλ Κάιντα.

Νέο βιβλίο: Πώς έκανα κόσκινο το κεφάλι του Μπιν Λάντεν [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το πτώμα του ήταν τόσο παραμορφωμένο από τα τραύματα με τις σφαίρες, ώστε το θέαμα ήταν αηδιαστικό.

Νέο βιβλίο: Πώς έκανα κόσκινο το κεφάλι του Μπιν Λάντεν [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Όπως ο ίδιος λέει, ο Ο’ Νιλ πυροβόλησε πρώτος τον Μπιν Λάντεν δύο φορές στο κεφάλι, καθώς εκείνος είχε βάλει μπροστά του ως ασπίδα τη νεότερη γυναίκα του. Όταν σωριάστηκε νεκρός στο έδαφος, ο Ο’ Νιλ του έριξε άλλη μια σφαίρα στο κεφάλι για να είναι σίγουρος ότι τον σκότωσε.

Νέο βιβλίο: Πώς έκανα κόσκινο το κεφάλι του Μπιν Λάντεν [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο στόχευσα πάνω απ’ το δεξιό ώμο της γυναίκας και πάτησε δυο φορές τη σκανδάλη», γράφει. «Το κεφάλι του Μπιν Λάντεν άνοιξε στα δύο κι εκείνος σωριάστηκε κάτω. Του φύτεψα άλλη μια σφαίρα στο κεφάλι. Για σιγουριά.»

Ο Ο’ Νιλ λέει ότι χρησιμοποίησε ένα τυφέκιο Heckler & Koch HK416 για να σκοτώσει τον Μπιν Λάντεν.

Νέο βιβλίο: Πώς έκανα κόσκινο το κεφάλι του Μπιν Λάντεν [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ένα τυφέκιο γερμανικής κατασκευής Heckler & Koch HK416 σαν κι αυτό στη φωτογραφία λέει ότι χρησιμοποίησε ο Ρόμπερτ Ο' Νιλ για να σκοτώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Οι σφαίρες του άνοιξαν το κεφάλι του Σαουδάραβα αρχιτρομοκράτη σε σχήμα V. Οι συνάδελφοί του, λέει, επανένωσαν τα δύο κομμάτια για να μπορέσουν να τραβήξουν φωτογραφίες για την ταυτοποίησή του.

Το βιβλίο του Ο’ Νιλ περιέχει κι άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γι’ αυτό που έκαναν άλλοι συνάδελφοί του στη σορό του Μπιν Λάντεν. Στο δωμάτιο μπήκαν κι άλλοι βατραχάνθρωποι κι ο ένας μετά τον άλλο άδειαζαν τα όπλα τους στο πτώμα. Σύμφωνα με μια μαρτυρία που δημοσιεύτηκε πέρυσι στον ιστότοπο SOFREP, που εξειδικεύεται στις ειδικές αποστολές των επίλεκτων μονάδων, το πτώμα του Μπιν Λάντεν δέχθηκε πάνω από 100 σφαίρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ