Σε υψηλό δεκαετίας το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Σε υψηλό δεκαετίας το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δέκα ετών βρίσκεται το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη, παρά τους κινδύνους που υπάρχουν σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον γερμανικό ερευνητικό όμιλο Sentix, το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο και ο δείκτης Sentix ανήλθε στις 23,9 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 21,0 μονάδες. Τον περασμένο μήνα ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 20,7 από τις 17,4 μονάδες του Φεβρουαρίου, καθώς εξανεμίστηκαν οι ανησυχίες ότι οι παγκόσμιοι πολιτικοί κίνδυνοι μπορούν να βάλουν τέλος στην ανοδική τάση της οικονομίας.

«Η ευρωζώνη αποδεσμεύθηκε από τις παγκόσμιες τάσεις, καθώς η εκτίμηση για άλλες περιοχές του κόσμου δεν είναι σε καμία περίπτωση ξεκάθαρη», ανέφερε σε ανακοίνωσε ο Sentix.

«Η ευρωζώνη συνεχίζει να καταγράφει περαιτέρω οικονομική πρόοδο. Πριν τις σημαντικές προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών για την οικονομία της ευρωζώνης ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον Sentix, ο υποδείκτης τρεχουσών συνθηκών για την ευρωζώνη ανήλθε στις 28,8 από τις 23,8 μονάδες του Μαρτίου. Ο δείκτης για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ανήλθε στο 35,3 τον Απρίλιο από το 34,1 τον Μάρτιο.

Αντίθετα, υποχώρησαν οι δείκτες για τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Ο Sentix συνέδεσε την πτώση του δείκτη για τη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Ο πρόεδρος μιλάει πολύ αλλά τα μηνύματά του φθάνουν ολοένα και λιγότερο στους επενδυτές», ανέφερε ο Sentix. «Ο Τραμπ έχει γίνει ένας δολοφόνος της προοπτικής». Στην έρευνα του Sentix, που διενεργήθηκε από τις 6 έως τι 8 Απριλίου, συμμετείχαν 1.035 επενδυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη Sentix επενδυτικό κλίμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ