Η οικογενειακή εφημερίδα από μία μικρή πόλη της Αϊόβα που κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ - iefimerida.gr

Η οικογενειακή εφημερίδα από μία μικρή πόλη της Αϊόβα που κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εφημερίδα μία μικρής πόλης της Aϊόβα με προσωπικό μόλις 10 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, αναδείχτηκε χθες ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ για το ρεπορτάζ τους για τη μόλυνση από τις ισχυρές αγροτικές επιχειρήσεις.

Ο Αρτ Κάλεν, που είναι μαζί με τον ο αδερφό του Τζον οι ιδιοκτήτες της Storm Lake Times, εξήγησαν ότι δεν ήταν εύκολο να τα βάλουν με την γεωργία σε μία πολιτεία όπως της Αϊόβα όπου τα χωράφια εκτείνονται σε εκατοντάδες μίλια προς κάθε κατεύθυνση.

Λόγω αυτού του ρεπορτάζ μάλιστα έχασαν όχι μόνο μερικούς φίλους, αλλά και κάποιες διαφημίσεις. Ωστόσο πάντα πίστευαν ότι κάνουν το σωστό.

Στην οικογενειακή εφημερίδα τους εργάζονται και οι δύο σύζυγοι των αδερφών Κάλεν, και ο γιος του Αρτ, ενώ ο σκύλος της οικογένειας περνάει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στα γραφεία της.

Το βραβείο έλαβε συγκεκριμένα ο Αρτ Κάλεν για τα editorial του «που τροφοδοτούνται από το επίμονο ρεπορτάζ, την εντυπωσιακή εξειδίκευση και την ελκυστική γραφή που αμφισβήτησαν με επιτυχία τα ισχυρά εταιρικά γεωργικά συμφέροντα στην Αϊόβα».

Εκτός όμως από τα ξεχωριστά editorial και τα δυναμικά ρεπορτάζ η Storm Lake Τimes φιλοξενεί και θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, με το πρωτοσέλιδό της την περασμένη Δευτέρα να έχει ως βασικό θέμα την έναν μαθητή που βρήκε ένα τετράφυλλο τριφύλλι στο γήπεδο πίσω από το σχολείο του.

Η Storm Lake Times κυκλοφορεί 3.000 φύλλα, δύο φορές την εβδομάδα, και έχει την έδρα της στην βορειοδυτική επαρχία της Αϊόβα Μπουένα Βίστα. Πρόκειται για μία από τις τρεις επαρχίες κατά των οποίων στράφηκε νομικά η Des Moines Water Works επειδή επέτρεψαν να απελευθερωθεί μεγάλη ποσότητα αζώτου από τα αρδευτικά συστήματα από τα οποία η δημόσια υπηρεσία αντλεί πόσιμο νερό. Οι επαρχίες από την πλευρά τους αντιμετώπισαν την ομοσπονδιακή αγωγή με χρήματα που βρήκαν χρήματα από μη κατονομαζόμενες πηγές.

Όσον αφορά στην Storm Lake Times συνεργάστηκαν με το παράρτημα του Freedom of Information Council στην Αϊόβα και απέδειξαν από που προήλθαν τα χρήματα που χρησιμοποίησαν ενάντια στην αγωγή οι τρεις επαρχίες.

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας δηλώνει υπερήφανος για τις αποκαλύψεις που έκανε, αν και τον περασμένο μήνα η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε ήταν υπέρ των αγροκτημάτων και των επαρχιών.

«Πάντα πιστεύαμε ότι η Storm Lake Times πρέπει να είναι τόσο καλή στην κάλυψη του Storm Lake όσο καλή είναι η New York Times στην κάλυψη της Νέας Υόρκης», δήλωσε πάντως ο Κάλεν. «Δεν υπάρχει λόγος γιατί ένα editorial που γράφτηκε στην Aϊόβα να μην είναι το ίδιο καλό με ένα editorial που γράφτηκε στην Ουάσινγκτον», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ