Τέλη Απριλίου στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό - iefimerida.gr

Τέλη Απριλίου στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

 Φωτογραφία: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, αναφέρεται ότι την Τετάρτη του Πάσχα, θα γίνει η β' ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ωστόσο, Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ ανακοίνωσαν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, η Χρυσή Αυγή θα δηλώσει «παρών» ενώ την επιφύλαξή της, δήλωσε η Δημοκρατική Συμπαράσταση δια στόματος του βουλευτή της, Γιώργου Αρβανιτίδη, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει μισές δουλειές».

Την ίδια επιφύλαξη εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, εκτιμώντας ότι θα μείνουν εκτός ρύθμισης χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αν και έχουν φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς στο Δημόσιο. Επιφυλακτικό φάνηκε και το Ποτάμι ενώ οι ΑΝΕΛ μίλησαν για ένα νομοσχέδιο που «έρχεται να γιατρέψει μια τεράστια πληγή».

Από την πλευρά της, η γενική εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε ότι «Θριαμβολογείτε για ένα νομοσχέδιο που καθυστερήσατε δύο χρόνια για να το καταθέσετε. Δύο χρόνια στα οποία σας καλούσαμε, και εμείς και ο επιχειρηματικός κόσμος, να το καταθέσετε. Και το φέρνετε σήμερα που η αγορά πνέει τα λοίσθια»

«Το νομοσχέδιο ήταν αντικείμενο πολύμηνων συζητήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς και στόχος του είναι να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τη διάσωση των επιχειρήσεων καθώς όλες οι προηγούμενες πρωτοβουλίες οδήγησαν στο κενό», ανέφερε η γενική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, υπογραμμίζοντας ότι μια σημαντική καινοτομία αυτού του νομοσχεδίου έγκειται στη δυνατότητα που θα έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες- αυτοαπασχολούμενοι να επωφελούνται από τις πρόνοιες του νόμου, καθώς εξαιρούνταν από προηγούμενες προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος.

Ειδικά για τις οφειλές προς το Δημόσιο, επισημαίνεται ότι στο νομοσχέδιο μπαίνουν οι οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τους ΟΤΑ.

Εξαιρούνται ωστόσο όσες οφειλές έχουν προέλθει από την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων.

«Με το που προσέρχεται η τράπεζα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αρχικά, διαγράφονται το σύνολο των τόκων υπερημερίας και επίσης σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς το δημόσιο φεύγουν αυτόματα το 95% των προστίμων προς τη φορολογική διοίκηση και το 85% των προσαυξήσεων και των τόκων μη εμπρόθεσμης καταβολής», σημείωσε η Θ.Τζάκρη.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζακρη εξωδικαστικός συμβιβασμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ