Φάμελλος: Συμπαγείς οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την έξοδο από την κρίση - iefimerida.gr

Φάμελλος: Συμπαγείς οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την έξοδο από την κρίση

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ ΣΥΡIZA αναφέρθηκε ο Σ. Φάμελλος,στην ΕΡΤ1, λέγοντας πως «είναι θετικό ότι ολοκληρώνεται η συζήτηση για τη συμφωνία, με βάση το πλαίσιο της 20ής Φεβρουαρίου».

Και συνέχισε: «Διότι εδώ και μήνες κάποιες χώρες των δανειστών και το ΔΝΤ προσπαθούσαν να αναιρέσουν τη συμφωνία, θέτοντας παράλογες απαιτήσεις .Πρόκειται για ένα διαρκή αγώνα συσχετισμού δυνάμεων και μια διαπραγμάτευση, στην οποία πολλοί από τους εταίρους μας έχουν διαφορετική πολιτική αντίληψη από τη δική μας. Επιμένουν σε ένα μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, το οποίο έχει αποδειχθεί αποτυχημένο. Είναι το ίδιο μοντέλο που έφερε τη χώρα στο γκρεμό».

Το περίεργο είναι ότι «η Ευρώπη δεν αξιοποιεί την κλασική ευρωπαϊκή λογική της, η οποία στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα και στο λογικό συνειρμό ότι, εάν η απόδοση είναι σωστή, δεν είναι αναγκαία νέα μέτρα. Αν και η χώρα μας έχει δημοσιονομικό αποτέλεσμα, εντούτοις επιμένουν στη λανθασμένη λογική τους. Ίσως, δεν θέλουν να αποδειχθεί ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, ο οποίος ικανοποιεί περισσότερο την κοινωνία. Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό πρόβλημα, εν όψει εκλογών σε χώρες της Ευρώπης, προτάσσοντας την κομματική λογική της Χριστιανοδημοκρατίας και όχι τη λογική της σύνθεσης».

Σε ερώτηση για το εάν τα μέτρα θα ψηφιστούν στη Βουλή από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ, ο Αν. ΥΠΕΝ απάντησε ότι «είμαστε σίγουροι ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν από όλους μας, γιατί ουσιαστικά στηρίζουμε την έξοδο από την κρίση. Αναλάβαμε εξαρχής κάτι πολύ δύσκολο, το οποίο μπορεί και να απέχει από τη δική μας προγραμματική και αξιακή πρόταση και να απαιτεί και κάποιους συμβιβασμούς. Όμως το σημαντικότερο είναι να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να υπάρχουν πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΤ1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ