Το μυστήριο με τον τίτλο της Καμίλα όταν γίνει ο Κάρολος βασιλιάς- Τι προβλέπεται, γιατί αντιδρά ο πρίγκιπας - iefimerida.gr

Το μυστήριο με τον τίτλο της Καμίλα όταν γίνει ο Κάρολος βασιλιάς- Τι προβλέπεται, γιατί αντιδρά ο πρίγκιπας

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι πολίτες της Βρετανίας να μη θέλουν ούτε να το φανταστούν, αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς του συνταγματικού δικαίου, η Καμίλα μπορεί να γίνει βασίλισσα της Βρετανίας κάποια μέρα.

Οι Βρετανοί ειδικοί, λοιπόν, αναρωτήθηκαν τι ρόλο θα έχει δούκισσα της Κορνουάλης όταν ο πρίγκιπας Κάρολος αναλάβει τον θρόνο και η απάντηση ήταν κάπως μπερδεμένη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ο Κάρολος θα γίνει αυτομάτως βασιλιάς και η γυναίκα του θα γίνει βασίλισσα.

Το μυστήριο με τον τίτλο της Καμίλα όταν γίνει ο Κάρολος βασιλιάς- Τι προβλέπεται, γιατί αντιδρά ο πρίγκιπας | iefimerida.gr 0

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Καμίλα μπορεί να απαρνηθεί τον τίτλο της βασίλισσας, ζητώντας έναν άλλον από τον σύζυγό της, ο οποίος έχει το προνόμιο να τον δεχθεί ή να τον απορρίψει.

Ο τίτλος της βασίλισσας, όμως, φαίνεται να ενοχλεί τους Βρετανούς, καθώς όταν το ζεύγος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, πριν από 12 χρόνια, είχε ανακοινωθεί πως η Καμίλα δεν θα πάρει τον τίτλο της βασίλισσας όταν ανέβει στο θρόνο ο Κάρολος, αλλά της πριγκίπισσας, κάτι με το οποίο ο ίδιος πλέον δεν συμφωνεί.

Το μυστήριο με τον τίτλο της Καμίλα όταν γίνει ο Κάρολος βασιλιάς- Τι προβλέπεται, γιατί αντιδρά ο πρίγκιπας | iefimerida.gr 1

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να είχε ανακοινωθεί το 2005 πως η Καμίλα θα γίνει πριγκίπισσα (και όχι βασίλισσα) έτσι ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις εξαιτίας του πρόσφατου τότε θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Πλέον, όμως, ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται αποφασισμένος να την κάνει βασίλισσα όταν αναλάβει τον θρόνο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Καμίλα ήταν συνέχεια στο πλευρό του πρίγκιπα Καρόλου, κατά τη διάρκεια περιοδείας στην Ευρώπη. Πολλοί βγήκαν στους δρόμους να χαιρετήσουν τους γαλαζοαίματους, ενώ, σύμφωνα με φωτογράφο που συνεργάζεται μαζί της τα τελευταία 12 χρόνια, η Καμίλα είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Τύπο, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους.

Φωτογραφίες: ΑP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καμίλα βασίλειο Κάρολος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ