Ο Τραμπ «έφαγε πόρτα» από πολυτελές ξενοδοχείο στο Αμβούργο - iefimerida.gr

Ο Τραμπ «έφαγε πόρτα» από πολυτελές ξενοδοχείο στο Αμβούργο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Hamburger Abendblatt
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επισκεφθεί τον ερχόμενο Ιούλιο το Αμβούργο στο πλαίσιο της συνόδου του ομίλου των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών του πλανήτη.

Αλλά ενώ έχουμε συνηθίσει να ανοίγουν όλες οι πόρτες διάπλατα για τον πλανητάρχη, ένα πολυτελές ξενοδοχείο της γερμανικής μεγαλούπολης απάντησε αρνητικά στο αίτημα των συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ για δωμάτια.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα “Hamburger Abendblatt” το ξενοδοχείο Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten («Τέσσερις Εποχές») απέρριψε το αίτημα των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, αλλά και του Βλαντιμίρ Πούτιν να παραχωρήσει δωμάτια στους ίδιους και τις συνοδείες τους το διήμερο 7-8 Ιουλίου. Εκπρόσωπος του ξενοδοχείου αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ο Τραμπ «έφαγε πόρτα» από πολυτελές ξενοδοχείο στο Αμβούργο  | iefimerida.gr 0

Τον περασμένο Δεκέμβριο όταν είχε πάει στο Αμβούργο ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ είχε διανυκτερεύσει στο εν λόγω ξενοδοχείο.

Η διαμονή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων καθώς και των αντιπροσωπειών τους συνεπάγεται υψηλό κόστος λόγω των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνουν οι αρχές. Ειδικά για τον πρόεδρο των ΗΠΑ συνήθως δεν ανακοινώνεται εκ των προτέρων το που θα μείνει για το φόβο επιθέσεων.

Η Abendblatt αναφέρει ότι γίνονται σκέψεις να φιλοξενηθεί ο Τραμπ για λόγους ασφαλείας στο ξενοδοχείο Adlon του Βερολίνου και να μεταβαίνει με αεροπλάνο στο Αμβούργο για τις συνεδριάσεις του G7. Κύκλοι της γερμανικής αστυνομίας, πάντως, επιμένουν ότι όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα μείνουν στο κέντρο του Αμβούργου, όπου ενδέχεται να απαγορευθούν οι διαδηλώσεις στη διάρκεια της συνόδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ