Η Citigroup αλλάζει την πρόβλεψή της για τις γαλλικές εκλογές -«Βλέπει» νίκη Μακρόν

Την αρχική της εκτίμηση πως τις γαλλικές εκλογές θα κερδίσει ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν άλλαξε η επενδυτική τράπεζα Citigroup, θεωρώντας πλέον ως πιθανότερο σενάριο τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν.

«Αλλάζουμε τη βασική μας θέση με νίκη Μακρόν (35% πιθανότητες). Ο Φιγιόν είναι το εναλλακτικό μας σενάριο (30%)», αναφέρει σε σημείωμα έρευνας.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως έχει αυξήσει την πιθανότητα νίκης για την ακροδεξιά, με την επικεφαλής του ακροδεξιού μετώπου Μαρίν Λεπέν να φτάνει μέχρι το 25%, ενώ αύξηση στην δημοτικότητά του έχει και ο Ζαν Λυκ Μελανσόν με 10%.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Μακρόν θα κερδίσει στον β΄ γύρο των εκλογών τον Μάιο, ωστόσο, η Citigroup υποστηρίζει πως είναι απίθανο να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή.

«Ακόμα και αν ο Μακρόν κερδίσει, πιστεύουμε πως είναι απίθανο το "En Marche!" να κερδίσει τις 577 έδρες που χρειάζεται. Η θέση μας είναι η ύπαρξη ενός κυβερνητικού συνασπισμού, με πρωθυπουργό της κεντροδεξιάς και με την υποστήριξη ορισμένων από το ρεφορμιστικό τμήμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος», αναφέρει η αμερικανική τράπεζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ