Η Citigroup αλλάζει την πρόβλεψή της για τις γαλλικές εκλογές -«Βλέπει» νίκη Μακρόν - iefimerida.gr

Η Citigroup αλλάζει την πρόβλεψή της για τις γαλλικές εκλογές -«Βλέπει» νίκη Μακρόν

Φωτογραφία: AP Photo/Claude Paris
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αρχική της εκτίμηση πως τις γαλλικές εκλογές θα κερδίσει ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν άλλαξε η επενδυτική τράπεζα Citigroup, θεωρώντας πλέον ως πιθανότερο σενάριο τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν.

«Αλλάζουμε τη βασική μας θέση με νίκη Μακρόν (35% πιθανότητες). Ο Φιγιόν είναι το εναλλακτικό μας σενάριο (30%)», αναφέρει σε σημείωμα έρευνας.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως έχει αυξήσει την πιθανότητα νίκης για την ακροδεξιά, με την επικεφαλής του ακροδεξιού μετώπου Μαρίν Λεπέν να φτάνει μέχρι το 25%, ενώ αύξηση στην δημοτικότητά του έχει και ο Ζαν Λυκ Μελανσόν με 10%.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Μακρόν θα κερδίσει στον β΄ γύρο των εκλογών τον Μάιο, ωστόσο, η Citigroup υποστηρίζει πως είναι απίθανο να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή.

«Ακόμα και αν ο Μακρόν κερδίσει, πιστεύουμε πως είναι απίθανο το "En Marche!" να κερδίσει τις 577 έδρες που χρειάζεται. Η θέση μας είναι η ύπαρξη ενός κυβερνητικού συνασπισμού, με πρωθυπουργό της κεντροδεξιάς και με την υποστήριξη ορισμένων από το ρεφορμιστικό τμήμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος», αναφέρει η αμερικανική τράπεζα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ