Το Πάσχα μένουμε Ελλάδα: 10 κλασικοί προορισμοί, με ιδιαίτερα έθιμα για να... ανοίξει το μάτι μας - iefimerida.gr

Το Πάσχα μένουμε Ελλάδα: 10 κλασικοί προορισμοί, με ιδιαίτερα έθιμα για να... ανοίξει το μάτι μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Πάσχα αποτελεί κάθε χρόνο μια εξαιρετική ευκαιρία για ένα σύντομο και ευχάριστο διάλειμμα, που θα σας φέρει πιο κοντά σε οικογένεια, φίλους και εκκλησία.

Πρωταγωνιστές των ημερών είναι τα έθιμα και τα ήθη που αναβιώνουν σε διάφορες γωνιές της χώρας μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και μαγεύουν ντόπιους και επισκέπτες.

Είτε στο βουνό, είτε με φόντο το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, ακολουθούν δέκα κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί, γνωστοί για τα ξεχωριστά πασχαλινά τους δρώμενα, τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις μέρες των εορτών.

  • Μονεμβασιά -Ρομαντική ατμόσφαιρα και άρωμα άλλης εποχής

Η καστροπολιτεία του Ρίτσου θα σας μαγέψει με το άρωμα μιας άλλης εποχής, την ρομαντική της ατμόσφαιρα αλλά και τα αγριολούλουδα της, που γίνονται ένα με το κλίμα κατάνυξης. Τι πρέπει να γνωρίζετε αν βρεθείτε εκεί; Οι λειτουργίες γίνονται στην εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού, με αποκορύφωμα την περιφορά του Επιταφίου στα πλακόστρωτα σοκάκια του κάστρου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, υπό τη μουσική υπόκρουση της μπάντας του δήμου. Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αναβιώνει και το έθιμο του καψίματος του Ιούδα στον περίβολο της εκκλησίας. Μην παραλείψετε να χαζέψετε τη θέα της Μονεμβασιάς από ψηλά και συγκεκριμένα από την Αγία Σοφία, μια εκκλησία του 1100 μ.Χ. που βρίσκεται στο χείλος του κάθετου γκρεμού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανάσταση Πάσχα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ