Είναι ένα ραφινάτο πιάτο, απαιτεί καλά προϊόντα.
Μη φοβηθείτε, βάλτε βούτυρο και κρέμα γάλακτος, όπως λέει η αυθεντική συνταγή.
Υλικά
- 800 γραμμάρια ταλιατέλες
- 400 γραμμάρια σολωμός καπνιστός
- 1 κρεμμύδι
- Χυμό 1/2 λεμονιού
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο ή σχοινόπρασο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τις ταλιατέλες, όπως λέει το πακέτο
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και ροδίστε το με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα
- Προσθέστε τον χυμό λεμονιού
- Κόψτε τον σολωμό σε κύβους και ρίξτε το στην κατσαρόλα, αφήστε τον να ροδίσει
- Ρίξτε μέσα την κρέμα γάλακτος και αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά,αλάτι και πιπέρι
- Σε βαθιά πιάτα τοποθετήστε όμορφα τις ταλιατέλες
- Ρίξτε από πάνω άφθονη σάλτσα, λίγο άνιθο ψιλοκομμένο και πιπέρι