Γαλλία και Βρετανία στέλνουν ειδικούς για να βοηθήσουν τους αντάρτες στη Λιβύη - iefimerida.gr

Γαλλία και Βρετανία στέλνουν ειδικούς για να βοηθήσουν τους αντάρτες στη Λιβύη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομάδες ειδικών στρατιωτικών συμβούλων που θα βοηθήσουν τους αντάρτες στη Λιβύη, σκοπεύουν να στείλουν Γαλλία και Βρετανία, προκειμένου να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την πίεση προς τον Μουαμάρ Καντάφι.

Περίπου 20 στρατιωτικοί, 10 Γάλλοι και 10 Βρετανοί, πρόκειται σύντομα να βρεθούν στο πλευρό των ανταρτών με σκοπό να «εκπαιδεύσουν» τους Λίβυους αντιφρονούντες σε θέματα, στρατιωτικής οργάνωσης , επικοινωνιών, διαχείρισης και αποθήκευσης. Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών οι ομάδες αυτές δεν θα εμπλακούν ενεργά σε στρατιωτικές διαμάχες, ενώ συνεχίζοντας τόνισε πως η αποστολή αυτή συμβαδίζει με την απόφαση του ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων στην Λιβύη.

Ο Λίβυος υπουργός εξωτερικών χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως «πισωγύρισμα», προτείνοντας παράλληλα παύση πυρών για διάστημα έξι μηνών, μέχρι να οργανωθούν εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Βρετανία Σαρκοζύ Λιβύη Καντάφι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ