Τσίπρας για συμφωνία: Hρθε η στιγμή να αντικατασταθεί το συναίσθημα του πόνου με αυτό της ελπίδας - iefimerida.gr

Τσίπρας για συμφωνία: Hρθε η στιγμή να αντικατασταθεί το συναίσθημα του πόνου με αυτό της ελπίδας

Φωτογραφία: IntimeNews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στην κοινή συνέντευξης Τύπου υπογράμμισε πως είναι «η στιγμή να αντικατασταθεί ο πόνος με την ελπίδα».

«Θεωρώ τιμητικό το ότι ένα από τα τελευταία σας ταξίδια ως ΥΠΕΞ αλλά και ένα από τα πρώτα σας ως πρόεδρος της Γερμανίας, είναι στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι ο ελληνικός λαός πέρασε μία μεγάλη περιπέτεια 7 χρόνων και έχει έρθει η στιγμή να αντικατασταθεί το συναίσθημα του πόνου με αυτό της ελπίδας για τον ελληνικό λαό. Είμαι βέβαιος ότι από τη θέση του προέδρου της Γερμανίας, θα συνεχίσετε να καταβάλετε προσπάθειες γι' αυτό τον σκοπό» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε: «Αυτή τη φορά έρχεστε με αφορμή ένα πολύ σημαντικό γεγονός που αφορά μία σημαντική έκθεση τέχνης», υποστηρίζοντας πως η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να εκφράσουν μοναδικά τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη «να διασφαλίσουμε την ενότητα της Ευρώπης αλλά και ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά του ο Γερμανός πρόεδρος ανέφερε πως ελπίζει τα αποτελέσματα του Eurogroup της Μάλτας να είναι αληθινά, ενώ εξήρε το θάρρος της Ελλάδα να επιτελέσει το έργο της στις διαπραγματεύσεις.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα το έργο που επιτέλεσε η Ελλάδα, τις προσπάθειες που έκανε το τελευταίο διάστημα και εκτιμώ ιδιαίτερα το θάρρος της να επιτελέσει αυτό το έργο», είπε και πρόσθεσε: «Ελπίζω τα νέα που λάβαμε σήμερα το πρωί αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Μάλτας πως επήλθε συμφωνία σε βασικά ζητήματα να είναι αληθινή».

Ο Στάινμαϊερ αναφέρθηκε και στην Ευρώπη, λέγοντας πως οι άνθρωποι ξεκαθαρίζουν σιγά-σιγά τι σημαίνει, «πως αυτή είναι που προσφέρει ειρήνη», όπως ειπε χαρακτηριστικά.

«Ισως η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καθιστά σαφές σε πολλούς πως θα πρέπει κάτι να συμβεί για να γίνει η Ευρώπη παίκτης και να μην αφήσει να την κάνουν παιχνίδι στα χέρια τους οι άλλοι».

«Υπάρχουν θέματα όπως το προσφυγικό, η εσωτερική και η εξωτερική ασφάλεια, η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ