Κυβερνήτης Χομς (Συρία): Υπάρχουν και θύματα από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Κυβερνήτης Χομς (Συρία): Υπάρχουν και θύματα από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ στη Συρία, προκάλεσε ανθρώπινα θύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, Ταλάλ Μπαραζί.

Νωρίτερα είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι υπάρχουν μόνο υλικές καταστροφές από τα πυραυλικά πλήγματα στο δίκτυο al-Mayadeen και είχε αναφέρει πως δεν φαινόταν να υπήρχαν μεγάλες ανθρώπινες απώλειες.

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων στη Συρία, εξυπηρετεί τους σκοπούς των «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων» αλλά και του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς.

«Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. «Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία», πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πάντως, όπως μεταδίδει το BBC, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες των δυνάμεων της Δαμασκού. Επίσης σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία, η αεροπορική βάση Σαϊράτ έχει «σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί».

Πηγή Φωτό: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χομς Συρία ΗΠΑ θύματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ