ΝΔ για Τέμπη: Δε χαρίζουμε προπάντων στον ΣΥΡΙΖΑ τους 4 αυτοκινητοδρόμους - iefimerida.gr

ΝΔ για Τέμπη: Δε χαρίζουμε προπάντων στον ΣΥΡΙΖΑ τους 4 αυτοκινητοδρόμους

Φωτογραφία: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «μήλον της έριδος» έχει εξελιχθεί η υπόθεση με την παραχώρηση του τμήματος Τέμπη- Πλαταμώνα για κυβερνώντες και αντιπολίτευση.

«Τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν στα κόμματα, αλλά στον ελληνικό λαό, καθώς ο χρόνος δημιουργίας τους υπερβαίνει κατά πολύ τη χρονική διάρκεια μιας κυβέρνησης», αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ, υπονοώντας ότι το συγκεκριμένο έργο, που ένδοξα εγκαινιάστηκε σήμερα, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αναπτυξιακό «ατού» της κυβέρνησης.

«Συνήθως, ένα μεγάλο έργο άλλοι το σχεδιάζουν, άλλοι το δημοπρατούν, άλλοι το κατασκευάζουν και άλλοι το εγκαινιάζουν», διευκρινίζει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας πως «οι τέσσερις αυτοκινητόδρομοι ξεκίνησαν το 2008 επί Κώστα Καραμανλή, και τα έργα επανεκκίνησε το 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά ύστερα από πολύμηνες και εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις 43 εμπλεκόμενες τράπεζες».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν χαρίζει σε κανέναν και προπάντων στον ΣΥΡΙΖΑ τους 4 αυτοκινητοδρόμους», επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζοντας στην κυβερνηση ότι αυτή ήταν που αρνήθηκε να ψηφίσει τις συμβάσεις παραχώρησης στη Βουλή, με αποτλεέσμα να σταματήσουν τα έργα το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ωστόσο, έξι μήνες αργότερα,λ τον Σεπτέμβριο του 2015, τονίζει η ΝΔ η κυβέρνηση προσπάθησε μέσω ΕΣΠΑ να δώσει κάποιες ενέσεις ρευστότητας στις κοινοπραξίες.

Στο ενημερωτικό σημείωμα της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται για μία ακόμα φορά κριτική στην απόφαση του υπουργείου Υποδομών, να δώσει στις κοινοπραξίες περίπου 500 εκατ. ευρώ ως αποζημιώσεις και πριμ επιτάχυνσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ