Χιλιάδες κόσμου με κεριά στα χέρια για τα θύματα του φονικού σεισμού της Λ’ Ακουιλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Χιλιάδες κόσμου με κεριά στα χέρια για τα θύματα του φονικού σεισμού της Λ’ Ακουιλα [εικόνες]

Φωτογραφίες: twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγγενείς των θυμάτων και χιλιάδες κάτοικοι της Λ' Άκουϊλα πήραν μέρος στην πορεία μνήμης, οκτώ χρόνια μετά τον φονικό σεισμό που κόστισε την ζωή σε 309 ανθρώπους.

Όπως κάθε χρόνο, αναγνώσθηκαν τα ονόματα όλων των θυμάτων, των ιταλών και των ξένων πολιτών που έχασαν την ζωή τους κάτω από τα ερείπια.

Χιλιάδες κόσμου με κεριά στα χέρια για τα θύματα του φονικού σεισμού της Λ’ Ακουιλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ανάμεσα στους συγγενείς, απαρηγόρητη, με μια ελληνική σημαία στο χέρι, και η μητέρα του Βασίλη Κουφολιά, του φοιτητή που καταπλακώθηκε από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε, κοντά στο δημοτικό πάρκο της πόλης.

Χιλιάδες κόσμου με κεριά στα χέρια για τα θύματα του φονικού σεισμού της Λ’ Ακουιλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Στη φετινή πορεία πήραν μέρος και κάτοικοι του Αματρίτσε και άλλων περιοχών της κεντρικής Ιταλίας, οι οποίες επλήγησαν από τον Εγκέλαδο το περασμένο Καλοκαίρι.

Χιλιάδες κόσμου με κεριά στα χέρια για τα θύματα του φονικού σεισμού της Λ’ Ακουιλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Χιλιάδες κόσμου με κεριά στα χέρια για τα θύματα του φονικού σεισμού της Λ’ Ακουιλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

«Η οικονομία της Λ' Άκουϊλα αρχίζει και πάλι να κινείται, η πόλη μας ανοικοδομείται με ασφαλή τρόπο. Θα αφήσω την θέση μου στον διάδοχό μου ζητώντας του να δείξει το ίδιο πάθος που με βοήθησε να μην παραιτηθώ ποτέ της όλης αυτής προσπάθειας», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μάσιμο Τσιαλέντε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην Λ' Άκουϊλα υπάρχουν ακόμη 665 ανοικτά εργοτάξια, αλλά σε 7.082, τα έργα ανοικοδόμησης έχουν ολοκληρωθεί. Σε 1.858 ανέρχονται οι εγκρίσεις που πρέπει ακόμη να δοθούν για να μπορέσουν να στηθούν νέα εργοτάξια.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ιστορικό κέντρο και στα δημόσια κτίρια: σε ό,τι αφορά τα σχολεία, το δημοτικό θέατρο και την μεγαλύτερη εκκλησία της Λ' Άκουϊλα, η ανοικοδόμηση έχει καθυστερήσει με αδικαιολόγητο τρόπο και τα παιδιά παρακολουθούν ακόμη τα μαθήματα του σχολικού τους έτους μέσα σε κοντέινερ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ