Ερευνα: Tο Ισλάμ θα γίνει η κυρίαρχη θρησκεία μέχρι το 2075 - iefimerida.gr

Ερευνα: Tο Ισλάμ θα γίνει η κυρίαρχη θρησκεία μέχρι το 2075

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα θα είναι τα παιδιά των Μουσουλμάνων από εκείνα των Χριστιανών εκτιμά με ανάλυσή του το ινστιτούτο ερευνών Pew κάτι το οποίο θα πραγματωθεί τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Μάλιστα στην ίδια έρευνα εκτιμάται ότι θα μειωθεί ο αριθμός εκείνων που δεν έχουν επιλέξει κάποια θρησκεία, αυτό γιατί ο ρυθμός γεννήσεων στην κατηγορία αυτή μειώνεται. Σύμφωνα με την ανάλυση από το ινστιτούτο, ,μεταξύ του 2010 και του 2015 το 31% των παιδιών που ήρθαν στον κόσμο είχαν γονείς Μουσουλμάνους όταν μόνο το 24% του παγκόσμιου πληθυσμού ασπάζεται το Ισλάμ.

Παράλληλα την ίδια χρονική περίοδο το 33% των νεογέννητων είχαν Χριστιανούς γονείς, δηλαδή λίγο υψηλότερα από το 31% του παγκόσμιου πληθυσμού που είναι οι Χριστιανοί.

Να σημειωθεί πως η εικόνα αυτή πρόκειται να ανατραπεί το διάστημα 2030-2035 καθώς η εκτίμηση είναι ότι θα γεννηθούν 225 εκατ. παιδιά Μουσουλμάνων έναντι 224 εκατ. παιδιών Χριστιανών, με το κενό να αυξάνεται στα 6 εκατ. το διάστημα 2055-2060.

Τέλος, οι Χριστιανοί καταγράφουν και μεγαλύτερο αριθμό θανάτων καθώς από το 2010 έως το 2015 καταγράφηκαν 1,4 εκατ. περισσότεροι θάνατοι από τις γεννήσεις ενώ σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου αυτή η κατάσταση πρόκειται να συνεχιστεί και για τα επόμενα έτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΣΑΛΜ γεννήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ