O Jackson Pollock στο κινητό σου! - iefimerida.gr

O Jackson Pollock στο κινητό σου!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ουσία του Jackson Pollock ίσως να είναι απλά η χαρά της έκφρασης με το πινέλο, η ηδονή της μπογιάς που στάζει και παίρνει ασύλληπτα χρώματα, ίσως από την άλλη να είναι μία εμπειρία περισσότερο υπερβατική, μία χρωματική μέθεξη στον εσωτερικό πυρετό. Όπως και να χει, μπορείς και εσύ να πάρεις μια απλοποιημένη όσο και εθιστική γεύση της τεχνοτροπίας του σπουδαίου αμερικανού ζωγράφου, στο κινητό σου!

Η εφαρμογή «Jackson Pollock by Miltos Manetas» είναι η πιο must επιλογή των Smartphones, που σε μυεί έστω και επιφανειακά στη τέχνη του μεγάλου καλλιτέχνη. Η εφαρμογή σου δίνει αρκετές επιλογές στο να επιλέξεις το χρώμα, το φόντο, το πάχος του πινέλου κλπ, αφήνοντας ωστόσο, σχεδόν στον αυτόματο τη διαδικασία ζωγραφικής –καθώς όπου πατήσεις βάφει το πινέλο, σαν μηχάνημα εγκεφαλογραφήματος που ανταποκρίνεται στις σπασμωδικές κινήσεις του σώματός σου-.

Την εφαρμογή επινοήσε το 2003 ο Miltos Manetas, έλληνας εικαστικός που εργάζεται στο Λος Άντζελες και είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Ελ Γκρέκο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών». Η σελίδα που δημιούργησε το 2003 με τίτλος "JacksonPollock.org" είναι διαθέσιμη στο internet και μπορεί να σου δώσει μία ικανοποιητική εικόνα της αντίστοιχης εφαρμογής στο iPhone. To “JacksonPollock.org”, έχει βραβευτεί για τη πρωτοτυπία του και έχει μπει στη λίστα με τις 50 πιο συναρπαστικές ιστοσελίδες κατά το περιοδικό Times.

Αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να αποκτήσεις την εν λόγω εφαρμογή από το itunes της apple: http://itunes.apple.com/app/jackson-pollock-by-miltos/id303254149?mt=8

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τέχνη iPhone itunes jackson pollock εφαρμογή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ