Ο Τραμπ έδιωξε τον επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή του από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - iefimerida.gr

Ο Τραμπ έδιωξε τον επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή του από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Φωτογραφία: Andrew Harnik/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνθηκε από τη θέση του επικεφαλής στρατηγικού αναλυτή του Εθνικου Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Στιβ Μπάνον.

Η απόφαση αυτή εγείρει ερωτήματα καθώς ο Μπάνον υποτίθεται ότι είχε πρόσβαση και σε υψηλής σημασίας συναντήσεις.

Επίσημες πληροφορίες του Λευκού Οίκου αναφέρουν ότι ο Μπάνον αρχικά είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση αμέσως μετά την ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ, προκειμένου να εξασφαλίσει την εφαρμογή του οράματος του προέδρου, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών να συρρικνωθεί και να βελτιώσει τις εργασίες στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Πηγές του Λευκού Οίκου αναφέρουν ότι η απομάκρυνση του κ. Μπάνον από τη συγκεκριμένη θέση δε σημαίνει υποβιβασμό των εργασιών του, καθώς ο ίδιος παραμένει στην ομάδα αναλυτών του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο μάλιστα, ο κ. Μπάνον είχε προσληφθεί στη συγκεκριμένη θέση προκειμένου να προσέχει τον Σύμβουλο Ενικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν, ο οποίος όμως απολύθηκε τον Φεβρουαρίου.

Στον απόηχο της απόλυσης του επικεφαλής στρατηγικού αναλυτή κ. Στιβ Μπάνον, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε «φρικτή» και «αποκρουστική» την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στην Συρία .

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους ανέφερε ότι πρόκειται για «μια φοβερή προσβολή κατά της ανθρωπότητας» ενώ απάντησε λακωνικά: «Θα δείτε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπανόν Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ