Θύμα του Brexit ο «Πολωνός» υδραυλικός, ο πρωταγωνιστής της διαφημιστικής καμπάνιας του 2005 - iefimerida.gr

Θύμα του Brexit ο «Πολωνός» υδραυλικός, ο πρωταγωνιστής της διαφημιστικής καμπάνιας του 2005

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ φαίνεται πως θα είναι επώδυνη για την Πολωνία, αφού από αυτήν προέρχονται οι περισσότεροι ξένοι εργαζόμενοι στη Βρετανία.

Ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 900.000. Παράλληλα η Πολωνία δέχεται τα περισσότερα κοινοτικά κονδύλια από την Ε.Ε., προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης ακόμη και των πιο φτωχών περιοχών της.
Οπως γράφει και η Καθημερινή περίπου 916.000 Πολωνοί έχουν εγκατασταθεί στη Βρετανία, περίπου δηλαδή το ένα τρίτο του συνόλου των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Κόνραντ Σιμάνσκι, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «είναι προφανές πως η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Αν δεν καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε σωστά το Brexit, θα επηρεαστεί αρνητικά η εγχώρια αγορά.
Επίσης, θα είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστούμε για να διευθετήσουμε θέματα που αφορούν την άδεια παραμονής των Πολωνών πολιτών στη Βρετανία, διότι το διακύβευμα είναι υψηλό».

Επιπλέον, η χώρα βασίζεται στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την οικονομική ενίσχυση της χώρας. Περισσότερα από 250 δισ. ευρώ έχουν δοθεί στη χώρα ως κοινοτικές επιδοτήσεις από την ένταξή της στην Ε.Ε το 2004 έως και το 2020, που λήγει το πρόγραμμα επιδοτήσεων της Ε.Ε. Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, καθώς, σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό το ποσό σε όρους δολαρίου ξεπερνάει την οικονομική ενίσχυση που δόθηκε στα κράτη της Δύσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλαίσιο του Σχεδίου Μάρσαλ.

Κατά συνέπεια θύμα του Brexit είναι και ο «Πολωνός» υδραυλικός, πρωταγωνιστής της διαφημιστικής καμπάνιας που δημιουργήθηκε το 2005, πριν από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επικύρωση της ευρωπαϊκής συνταγματικής συνθήκης στη Γαλλία και την ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων. Τώρα 12 χρόνια μετά η Πολωνία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταξύ των χωρών της ΕΕ, λόγω Brexit.

Θύμα του Brexit ο «Πολωνός» υδραυλικός, ο πρωταγωνιστής της διαφημιστικής καμπάνιας του 2005 | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πολωνία Brexit υδραυλικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ