Την άμεση απελευθέρωση του ανταποκριτή της Die Welt ζητά η Γερμανία

Με το τουρκικό δημοψήφισμα να βρίσκεται προ των πυλών και τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας να είναι ιδιαίτερα τεταμένες, η Γερμανία ζητά για μία ακόμα φορά την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου ανταποκριτή της Die Welt, στην Τουρκία Ντενίζ Γιουτζέλ.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, στο πλαίσιο επίσκεψή του στο γερμανικό προξενείο. «Ο Γιουτζέλ, με δεδομένες τις συνθήκες, είναι καλά. Αυτό που αποτελεί βάρος για τον ίδιο είναι η απομόνωση», που του έχουν επιβάλλει οι τουρκικές αρχές επεσήμανε ο ο Ροτ, ο οποίος δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει τις τουρκικές αρχές, που τους επέτρεψαν να τον επισκεφτούν, έπειτα από πολύμηνη άρνηση της Άγκυρας.

«Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος για εμάς. Συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις για την αποφυλάκιση του Ντενίζ Γιουτζέλ» τόνισε ο Ροτ.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10½ ετών, έχει διπλή, γερμανική και τουρκική υπηκοότητα και συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές τον Φεβρουάριο με την κατηγορία της προπαγάνδας, της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης και της υποκίνησης των Τούρκων πολιτών στη βία. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Die Welt Τουρκία Γερμανία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ