Μυτιληναίος: Θετικά τα μηνύματα για τον όμιλο και για το 2012 - iefimerida.gr

Μυτιληναίος: Θετικά τα μηνύματα για τον όμιλο και για το 2012

αποκρατικοποίηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προσδοκία ότι ο φετινός τζίρος θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα με το επιτυχημένο 2011, έτος κατά το οποίο διαμορφώθηκε γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ, εξέφρασε ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά την χθεσινή ετήσια συνάντησή του με τους αναλυτές.

Σύμφωνα με το πρωινό report της Beta Χρηματιστηριακής, όπως ανέφερε η διοίκηση κατά τον απολογισμό της περσινής χρονιάς, το 2011 η χρήση έκλεισε σε επίπεδο τζίρου και λειτουργικών κερδών στο άνω εύρος της αρχικής εκτίμησης (περίπου 1,5 δισ. ευρώ σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά κέρδη, τα 200 εκατ. ευρώ), θετικά επηρεασμένή από την έναρξη εμπορικής λειτουργίας των δύο ενεργειακών μονάδων και της Μέτκα. Το τελευταίο τρίμηνο η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο και οι χαμηλές τιμές του αλουμινίου διεθνώς περιόρισαν την συνεισφορά από την βιομηχανική μόναδα παραγωγής αλουμινίου.

Για το 2012, η εκτίμηση της διοίκησης κινείται στα περυσινά επίπεδα με σαφή διάθεση συντηρητισμού, ενώ οι κεφαλαιουχικές επενδύσεις θα κινηθούν στα 100 εκατ. ευρώ.

Η έκθεση της Μέτκα στην Συρία δεν θα έχει κάποιο ισχυρό αντίκτυπο στην λογιστική της κατάσταση, καθώς η πορεία των πληρωμών του πρώτου έργου που βρίσκεται σε τελικό στάδιο είναι απόλυτα συμβατή με την εξέλιξη των εργασιών. Τα ήδη αναληφθέντα έργα και η συνεισφορά από Τουρκία και Ιρακ θα διατηρήσουν και το 2012 σε υψηλό επίπεδο τον κύκλο εργασιών της εταιρίας. Η έκθεση στην Ελλάδα της Μετκα είναι 5%.

Η εξαγορά της μονάδας Βωξίτη από την S&B έχει αρχικό τίμημα 60 εκατ. ευρώ το οποίο υπόκειται σε έλεγχο due diligence και θα οριστικοποιηθεί στο τέλος της διαδικασίας.

Η διοίκηση παραμένει επιφυλακτική σε ό,τι αφορά την συμμετοχή της στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ ή τη ΔΕΠΑ καθώς οι όροι με τους οποίους θα βγουν στην αγορά οι προς πώληση εταιρείες δεν είναι ξεκάθαροι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ