Το Pink Star είναι το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου -Πωλήθηκε για 66 εκατ. ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Pink Star είναι το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου -Πωλήθηκε για 66 εκατ. ευρώ [εικόνες]

Φωτογραφία: AP Photo/Vincent Yu
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το διαμάντι Pink Star έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος πολύτιμος λίθος του κόσμου, με την τιμή του να αγγίζει κάτι παραπάνω από 66 εκατ. ευρώ.

Το Pink Star των 59,60 καρατίων, που είναι το μεγαλύτερο, πεντακάθαρο ροζ διαμάντι σύμφωνα με το GIA, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε το Oppenheimer, το μπλε διαμάντι που είχε πωληθεί προς 53 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Γενεύη τον περασμένο Μάιο. Ακόμη, είχε τη μεγαλύτερη τιμή εκκίνησης σε δημοπρασία της Ασίας.

Το Pink Star είναι το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου -Πωλήθηκε για 66 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μετά την υποβολή των προσφορών από τρεις πελάτες, σύμφωνα με την Telegraph, ο Τσόου Τάι Φουκ, ο οποίος μιλούσε στο τηλέφωνο με τον σύμβολου του οίκου Sotheby στην Ασία, Κέβιν Τσινγκ, ήταν εκείνος που αγόρασε τελικά το διαμάντι.

Το ακατέργαστο Pink Star εξορύχτηκε από την De Beers στην Αφρική το 1999. Χρειάστηκαν δύο χρόνια σχολαστικής κοπής και λείανσης για να πάρει το σημερινό του οβάλ σχήμα.

Το Pink Star είναι το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου -Πωλήθηκε για 66 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Σε μια περίοδο ανευ προηγουμένου ζήτησης για τα καλύτερα χρωματιστά διαμάντια είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως η συγκεκριμένη πέτρα είναι και πάλι στην αγορά», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπένετ πριν από τη δημοπρασία.

«Η έκταση και το μέγεθος των 59,60 καρατίων του διαμαντιού, σε συνδυασμό με τον πλούτο του χρώματος, ξεπέρνά κάθε γνωστό ροζ διαμάντι της ιστορίας», πρόσθεσε.

Το Pink Star είναι το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου -Πωλήθηκε για 66 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Το Pink Star είναι το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου -Πωλήθηκε για 66 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Pink Star ροζ διαμάντι δημοπρασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ